Categorii

Video-mesaj al Sfântului Părinte Francisc adresat tinerilor din dieceza de Brownsville (Texas) (miercuri, 27 iulie 2016)

Papa-videomesajDragi tineri din dieceza de Brownsville reuniţi în această zi de Sfânta Ana, bunica lui Isus. Ştiu că sunteţi reuniţi în Texas, foarte aproape de Mexic, foarte aproape de America Latină. Ştiu că v-aţi reunit pentru a vă uni spiritual cu Ziua Mondială a Tineretului de la Cracovia.

Doresc să fiu aproape de voi. Doresc să vă spun să priviţi mereu înainte, să priviţi mereu orizonturile, nu lăsaţi ca viaţa să vă pună în faţă ziduri, priviţi mereu orizontul. Să aveţi mereu curajul de a voi mai mult, mai mult, mai mult…, cu curaj dar, în acelaşi timp, nu uitaţi să priviţi înapoi, la moştenirea pe care aţi primit-o de la strămoşii voştri, de la bunicii voştri, de la părinţii voştri; la moştenirea credinţei, acea credinţă pe care acum o aveţi în mâinile voastre pentru a privi înainte.

Ştiu că vreunul dintre voi mă va întreba: „Părinte, e adevărat, dumneavoastră ne spuneţi să privim orizonturi şi să ne amintim de lucruri, dar astăzi, ce fac?”. Intră în joc! Astăzi acceptă viaţa aşa cum este şi fă bine altora. Astăzi se joacă în lume un meci în care nu este loc pentru rezerve, ori joci ca titular ori eşti afară. Ia amintirea primită, priveşte orizontul şi, astăzi, acceptă realitatea şi du-o înainte, fă-o să rodească, fă-o rodnică. Dumnezeu te cheamă să fi rodnic! Dumnezeu te cheamă să transmiţi această viaţă. Dumnezeu te cheamă să creezi speranţă. Dumnezeu te cheamă să primeşti milostivire şi să dai milostivire. Dumnezeu te cheamă să fi fericit. Nu-ţi fie frică! Nu-ţi fie frică! Intră în joc! Viaţa este aşa.

Vă urez o întâlnire frumoasă de tineri uniţi cu Ziua Tineretului, uniţi cu tinerii care sunt la Cracovia. Să aveţi entuziasm, mergeţi înainte! Fie ca Fecioara să vă păzească, Isus să vă binecuvânteze şi, vă rog, nu uitaţi să vă rugaţi pentru mine. Mulţumesc.

Franciscus

Traducere de pr. dr. Mihai Pătrașcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.