Categorii

Video-mesaj al Sfântului Părinte cu ocazia iminentei călătorii apostolice în Myanmar (17 noiembrie 2017)

Dragi prieteni,

În timp ce mă pregătesc să vizitez Myanmarul, doresc să trimit un cuvânt de salut şi de prietenie întregului său popor. Abia aştept să vă pot întâlni.

Vin ca să proclam Evanghelia lui Isus Cristos, un mesaj de reconciliere, de iertare şi de pace. Vizita mea vrea să confirme comunitatea catolică din Myanmar în credinţa sa în Dumnezeu şi în mărturia sa adusă Evangheliei, care învaţă demnitatea fiecărui bărbat şi fiecărei femei şi cere să deschidem inimile noastre faţă de ceilalţi, în special faţă de cei săraci şi nevoiaşi.

În acelaşi timp, doresc să vizitez naţiunea cu spirit de respect şi de încurajare pentru orice efort menit să construiască armonie şi cooperare în slujba binelui comun. Noi trăim într-un timp în care credincioşii şi oamenii de bunăvoinţă simt tot mai mult necesitatea de a creşte în înţelegerea reciprocă şi în respect şi să ne susţinem unul pe altul ca membri ai unicei familii umane. Pentru că toţi suntem fii ai lui Dumnezeu.

Ştiu că mulţi în Myanmar lucrează mult pentru pregătirea vizitei mele şi le mulţumesc. Cer fiecăruia să se roage pentru ca zilele în care voi fi eu cu voi să poată fi izvor de speranţă şi de încurajare pentru toţi. Asupra voastră şi asupra familiilor voastre invoc binecuvântările divine de bucurie şi de pace! Pe curând!

Franciscus

Traducere de pr. dr. Mihai Pătrașcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.