Categorii

Video-mesaj al Sfântului Părinte cu ocazia iminentei călătorii apostolice în Bangladesh (21 noiembrie 2017)

Dragi prieteni,

În timp ce mă pregătesc să vizitez Bangladeshul de acum peste puţine zile, doresc să trimit un cuvânt de salut şi de prietenie întregului său popor. Abia aştept momentul în care vom putea fi împreună.

Vin ca slujitor al Evangheliei lui Isus Cristos, pentru a proclama mesajul său de reconciliere, de iertare şi de pace. Vizita mea vrea să încurajeze comunitatea catolică din Bangladesh în credinţa sa şi în mărturia sa adusă Evangheliei, care învaţă demnitatea fiecărui bărbat şi femei şi ne cheamă să ne deschidem inimile spre ceilalţi, în special spre cei mai săraci şi spre nevoiaşi.

În acelaşi timp doresc să întâlnesc întregul popor. În mod special abia aştept să-i întâlnesc pe liderii religioşi la Ramna. Noi trăim într-un timp în care credincioşii şi oamenii de bunăvoinţă din orice loc sunt chemaţi să promoveze înţelegerea reciprocă şi respectul şi să se susţină unul pe altul ca membri ai unicei familii umane.

Ştiu că mulţi în Bangladesh lucrează cu angajare pentru a pregăti vizita mea şi le mulţumesc. Cer fiecăruia să se roage pentru ca zilele în care voi fi cu voi să poată fi izvor de speranţă şi de încurajare pentru toţi. Asupra voastră şi asupra familiilor voastre invoc binecuvântările divine de bucurie şi de pace! Pe curând!

Franciscus

Traducere de pr. dr. Mihai Pătrașcu

 

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.