Categorii

Video-mesaj al Sfântului Părinte adresat ministranților francezi (12 noiembrie 2019)

Publicăm în continuare textul video-mesajului pe care Sfântul Părinte Francisc l-a trimis ministranților francezi pentru a-i invita la întâlnirea care va avea loc la Roma de la 24 la 28 august 2020:

Dragă prieten,

Sunt bucuros să mă adresez ție, care asiguri în parohia ta slujirea la altar, pentru a te invita să participi la marele pelerinaj al slujitorilor la altar, organizat de Biserica din Franţa la Roma, anul viitor. Domnul Isus te-a chemat să-i slujești la celebrarea Liturghiei. Este o ocazie unică pentru tine de a-l întâlni, de a-l iubi mai mult, de a te angaja pentru El. Însă, tu ai remarcat asta, Liturghia se termină cu cuvintele preotului: „Mergeți!”. După ce l-am slujit pe Isus la Liturghie, noi suntem chemaţi cu toții să-l slujim în viaţa noastră de toate zilele, în întâlnirea cu fraţii noştri şi surorile noastre: noi suntem trimiși în misiune. Noi suntem trimiși în misiune, nu uita asta.

Participând la acest pelerinaj la Roma tu vei merge la mormintele sfântului Petru şi al sfântului Paul, trimiși şi ei în misiune de Isus şi care aici şi-au dat viaţa pentru El. Mărturia lor curajoasă va fi pentru tine o încurajare să perseverezi în angajarea ta şi în viaţa ta creştină, în pofida contradicțiilor şi a criticilor pe care poate că le întâlnești în jurul tău, în pofida întrebărilor pe care ți le pui, în pofida eforturilor pe care asta ți le cere.

Noi vom avea bucuria să ne întâlnim, toţi împreună. Şi tu vei întâlni de asemenea alți tineri pe care încă nu-i cunoști, dar care îndeplinesc aceeași slujire, împărtășind aceeași credinţă. Invită de asemenea pe cei care au fost trimiși să se angajeze ca tine! Nu există creştin singur: toţi împreună suntem mai puternici, avem mai mult curaj, mergem mai departe.

Așadar te aștept la Roma, de la 24 la 28 august anul viitor. Până atunci, eu mă rog pentru tine şi pentru toţi cei care te înconjoară şi, îți cer, nu uita să te rogi pentru mine. Am nevoie de asta, această muncă nu este ușoară! Fecioara Maria să te păzească şi Dumnezeu să te binecuvânteze!

Franciscus

Traducere de pr. dr. Mihai Pătraşcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.