Categorii

Veni Sancte Spiritus, tui amoris ignem accende: Vigilia de Rusalii la ITRC

Vigilia-RusaliiÎn seara zilei de 14 mai 2016, seminariștii Institutului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iași au celebrat Vigilia din solemnitatea Rusaliilor, marcând acest moment de bucurie spirituală printr-o oră de rugăciune și de cântări închinate Duhului Sfânt.

Mesajul Vigiliei din sărbătoarea Rusaliilor este unul pe cât de simplu, pe atât de profund: nu suntem singuri: nu suntem singuri în viața noastră de zi cu zi; nu suntem singuri în drumul nostru spre împărăția cerurilor; nu suntem singuri atunci când suntem acuzați în fața lumii, ci îl avem alături pe Duhul Sfânt, Paracletul, care ne apără și ne învață cum să trăim, dar mai ales, cum să dăm mărturie despre Cristos. Prin harul Mângâietorului, noi suntem transformați, trăim experiența învierii lui Cristos, iar prin fiecare gest al nostru continuăm lucrarea lui Dumnezeu în lume, căci, așa cum ne învață Apostolul, noi nu am primit un duh al sclaviei, ci Duhul înfierii prin care îl numim pe Dumnezeu: Abba! Tată!.

A fi fiu al lui Dumnezeu este cea mai mare bucurie la care poate fi chemat omul, iar, prin coborârea Duhului Sfânt și revărsarea darurilor sale, noi devenim atenți, pregătiți să primim în calea noastră semnele și persoanele prin care Domnul își revelează voința sa. De aceea, rugându-ne Duhului Sfânt, să-i cerem să coboare cerul asupra noastră și să nască din inimile oamenilor izvoare de iubire, pentru ca toți să devină una, Biserica vie a lui Cristos.

Michail Iulian Echert

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.