Categorii

Tweet al papei: „Violenţa oarbă a terorismului să nu mai găsească spaţiu în lume”

„Mă rog pentru toate victimele atentatelor din aceste zile. Violenţa oarbă a terorismului să nu mai găsească spaţiu în lume”. Papa Francisc încredinţează celor 140 de caractere de la Twitter emoţia şi solidaritatea sa pentru victimele teribilului atentat de joia trecută la Barcelona, precum şi pentru uciderea sângeroasă la Ouagadougou, în Burkina Faso, şi atacul la Turku, în Finlanda. De la contul său în nouă limbi @Pontifex, urmărit de 36 de milioane de followers, lansează aşadar un apel de a pune capăt acestei strategii a terorii care vrea să destabilizeze lumea, pacea, dialogul dintre popoare şi religii.

Deja ieri în telegrama pentru tragedia de la Ramblas adresată cardinalului Juan José Omella, angajat toată ziua să viziteze în spital sutele de răniţi din cursa nebună a furgonetei, Bergoglio a stigmatizat cu vigoare acest „act inuman” de „violenţă oarbă” care, a subliniat el, „îl ofensează grav pe Dumnezeu”.

Astăzi gândul său nu s-a oprit însă numai la cei 13 morţi din oraşul catalan ci a mers şi la cele două persoane înjunghiate ieri după-amiază în timpul atacului din piaţa din Turku, al cincilea oraş din Finlanda, la sud-estul ţării scandinave, în timpul căruia au fost răniţi opt trecători (între care o femeie italiană). Precum şi la cei 18 morţi şi cei 10 răniţi din măcelul petrecut la Ouagadougou, în Burkina Faso, în seara zilei de duminică 13 august când un comando jihadist – unul dintre multele care infestează regiunea africană – a deschis focul împotriva clienţilor dintr-un restaurant turcesc.

Victime ale unei „violenţe oarbe” care – aşa cum a avut deja ocazia să afirme pontiful în Mesajul pentru Ziua Mondială a Păcii 2017 – este „profanare a numelui lui Dumnezeu” care, niciodată şi chiar niciodată, „nu poate justifica” moartea persoanelor nevinovate.

De Salvatore Cernuzio

(După Vatican Insider, 19 august 2017)

Traducere de pr. dr. Mihai Pătrașcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.