Categorii

Soră Lucia, odihnește-te în pace!

Vineri, 2 martie 2018, întreaga familie a Seminarului Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iași, seminariști și preoți, alături de surorile congregației „Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot” au intonat o rugăciune specială pentru sufletul răposatei sr. Lucia Sescu. La ora 13:30, trupul ei a fost adus în seminar pentru un moment special de rugăciune.

Sr. Lucia Sescu s-a născut la 25 mai 1950 la Săbăoani, judeţul Neamţ, din părinţii Dumitru şi Verona, fiind cea mai mică dintre cele şase fiice ale familiei. A activat, mai bine de 40 de ani, la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iaşi începând cu luna octombrie 1977. A făcut primele voturi la 25 martie 1990, în catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din Iaşi, iar voturile perpetue la 16 iulie 1998, în biserica „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Roman. Din vara anului 2013, starea de sănătate a sorei Lucia a început să se agraveze, fiind nevoită să se interneze la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi pentru o perioadă mai lungă, fiind transferată la mai multe secţii pentru a fi tratată corespunzător bolii. În după-amiaza zilei de 28 februarie 2018 (în jurul orei 14.00), în vârstă de 67 de ani, a trecut la cele veşnice.

La două zile după, trupul ei s-a reîntors în locul unde a slujit ca fecioară a lui Cristos, seminarul. Aici, surorile, seminariștii și preoții în frunte cu părintele rector, Mons. Benone Farcaș, au intonat Requiem-ul pentru cea care a slujit ca o mamă generații întregi de preoți ce s-au format în seminar.

Cu același gând, sr. Lenuța Băcăoanu ne-a adunat pentru un mister al Rozariului, pentru a o încredința Mamei Cerești, pe cea care a trudit ca o mamă pentru mulți fii.

Fechetă Ciprian

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.