Categorii

Seminarişti în Duminica vocaţiei

Duminică, 22 aprilie 2018, mai mulţi seminarişti teologi de la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iaşi au vizitat unele comunităţi parohiale din Dieceza de Iaşi pentru a împărtăşi credincioşilor istoria lor vocaţională şi bucuria de a se forma pentru ca într-o bună zi să acţioneze în numele lui Cristos, Bunul Păstor.

Însoţiţi de mai mulţi preoţi profesori şi formatorii de la Seminar, printre care Mons. Benone Farcaş, rectorul Seminarului, pr. Eduard Soare, vicerector, seminariştii i-au întâlnit în special pe copii şi tinerii din parohiile: Mărgineni, Tărâţa, Frumoasa, Nicolae Bălcescu, Valea Seacă, Bacău „Sfânta Cruce”, Pustiana, Sagna şi Răchiteni. Acestora, seminariştii le-au împărtăşit modul cum ei au simţit vocaţia la viaţa de preoţie, activităţile pe care ei le desfăşoară în seminar şi frumuseţea unui drum străbătut cu Isus şi cu fraţii.

Copii şi tinerii din aceste parohii au înţeles astfel ce este vocaţie, cât de minunat este să trăieşti cu Dumnezeu, că Dumnezeu nu cheamă decât pentru a face fericiţi, şi în acelaşi timp au fost provocaţi să asculte mai atenţi glasul lui Cristos care îi caută şi pe ei, astăzi, şi îi cheamă de acolo de unde se află pentru a le dărui o misiune nobilă.

Sperăm ca sămânţa vocaţiei aruncată de seminarişti în această duminică să încolţească şi să aducă roade într-o bună zi.

Pr. Pius-Petru Iancu

 

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.