Categorii

Scrisoare Apostolică

în formă de Motu Proprio cu care se instituie Dicasterul pentru Laici, Familie şi Viaţă

   Biserica, mamă grijulie, de-a lungul secolelor a avut mereu grijă şi atenţie faţă de laici, familie şi viaţă, manifestând iubirea Mântuitorului milostiv faţă de omenire. Noi înşine, ţinând cont de asta din cauza funcţiei noastre de Păstor al turmei Domnului, ne străduim cu promptitudine să dispunem orice lucru pentru ca bogăţiile lui Cristos Isus să se reverse în mod corespunzător şi din belşug printre credincioşi.

   În acest scop, stabilim cu grijă ca dicasteriile din Curia Romană să fie conformate la situaţiile din timpul nostru şi să se adapteze la necesităţile Bisericii universale. În mod deosebit, gândul nostru se îndreaptă spre laici, spre familie şi spre viaţă, cărora dorim să le oferim sprijin şi ajutor pentru ca să fie mărturie activă a Evangheliei în timpul nostru şi expresie a bunătăţii Răscumpărătorului.

   De aceea, după ce am evaluat cu atenţie toate, cu autoritatea noastră apostolică instituim Dicasterul pentru Laici, Familie şi Viaţă, care va fi reglementat de statute specifice. Competenţele şi funcţiunile care au aparţinut până acum Consiliului Pontifical pentru Laici şi Consiliului Pontifical pentru Familie vor fi transferate la acest Dicaster de la 1 septembrie, cu încetarea definitivă a Consiliilor Pontificale de mai sus.

   Ceea ce am stabilit dorim ca să aibă valoare acum şi în viitor, în pofida oricărui lucru contrar.

În Roma, la Sfântul Petru, sub inelul Pescarului, 15 august 2016, în solemnitatea Ridicării la cer a Sfintei Fecioare Maria, Jubileul Milostivirii, al IV-lea an al pontificatului nostru.

Franciscus

Traducere de Pr. Mihai Pătrașcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.