Categorii

Sărbătoarea Crăciunului în bucurie

Spectacol-Craciun-2015Probabil printre cele mai așteptate zile din anul academic al seminariștilor Institutului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iași este ziua dinaintea plecării în vacanța de iarnă, un moment marcat de către comunitatea seminarială printr-o serbare de Crăciun, în care scenetele, urăturile de Anul Nou și colindele sunt îmbinate într-un asemenea mod, încât nu poți să nu îți descrețești fața și să te bucuri de această sărbătoare, întâmpinându-l pe Pruncul Isus cu zâmbetul pe buze.

Asemenea unei familii reunite, studenții, în prezența părinților profesori și a Preasfințitului Aurel Percă, au distins atmosfera prin diferite momente unice, întreg spectacolul de Crăciun fiind rodul simțului și muncii artistice al acestora. Fiecare an de studiu a căutat, prin reprezentațiile sale, să evidențieze originalitatea sa, dar mai ales să indice publicului spectator că știe cum să transforme o seară specială într-una de neuitat! De la colinde și la reportaje din Țara Sfânta, de la dansul Caprei și până la urături speciale pentru preoți de Anul Nou, ediția anului acestuia a spectacolului de Crăciun a fost una completă, aplauzele fiind din belșug atât din partea seminariștilor, cât și din partea părinților profesori și formatori.

Bucuria este forța noastră, iar Crăciunul este o sărbătoare a bucuriei, pentru că nu numai colindele și tradițiile colorează frumos această sărbătoare, ci Isus este cel care se află în mijlocul acestei bucurii, căci în Pruncușorul din Betleem s-a întrupat întreaga iubire divină, aducându-ne vestea mult așteptată a mântuirii.

Crăciun fericit și La mulți ani!!!

Michail Iulian Echert

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.