Categorii

Sărbătoarea Botezul Domnului și binecuvântarea Seminarului

sfintirea-casei-2017Duminică, 8 ianuarie 2017, în sărbătoarea Botezul Domnului, PS Petru Gherghel a prezidat sfânta Liturghie în capela Institutului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iași, celebrare în cadrul căreia a fost binecuvântată și apa pentru sfințirea casei Seminarului.

Solemnitatea Botezul Domnului marchează încheierea Timpului Crăciunului și începutul Timpului de peste An. În această zi Biserica propune credincioșilor spre meditație misterul botezului lui Isus în râul Iordan, moment ce inaugurează activitatea sa publică. În omilia Excelenței Sale, PS Petru Gherghel a subliniat importanța pentru fiecare om a botezului lui Isus în Iordan. Prin acest act de umilință împlinit de Isus Cristos, omului i s-a deschis drumul spre împărăția cerurilor.

După celebrarea euharistică, PS Petru Gherghel a binecuvântat seminarul, pe părinții profesori și formatori, pe seminariști și pe toate persoanele care lucrează în această casă de formare și l-a implorat pe bunul Dumnezeu să vegheze asupra tinerilor care se pregătesc în acest seminar pentru sfânta Preoție.

Michail Iulian Echert

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.