Categorii

Salut adresat copiilor şi familiilor de la dispensarul „Sfânta Marta” (16 decembrie 2018)

Bună ziua tuturor!

Sunt bucuros să fiu cu voi. În acest timp al Crăciunului m-am gândit dacă Pruncul Isus ar fi avut vreo gripă, vreo răceală… Şi ce ar fi făcut mama? Nu sunt sigur dacă la Nazaret sau în Egipt era un dispensar, dar sunt sigur că dacă Sfânta Fecioară Maria ar fi locuit la Roma l-ar fi dus în acest dispensar, cu siguranţă.

Vă mulţumesc vouă tuturor, care sunteţi structura şi viaţa dispensarului, medicii, colaboratorii, infirmierii…; precum şi colaborarea părinţilor, a taţilor şi mamelor copiilor. Este un trup, şi în trup există viaţă. Se vede în spontaneitatea copiilor. A lucra cu copiii nu este uşor, dar ne învaţă multe. Pe mine mă învaţă un lucru: că pentru a înţelege realitatea vieţii, trebuie să ne coborâm, aşa cum ne coborâm pentru a săruta un copil. Ei ne învaţă asta. Cei orgolioşi, cei mândri nu pot înţelege viaţa, pentru că nu sunt capabili să coboare. Noi toţi – profesioniştii, organizatorii, surorile, toţi – dăm atâtea lucruri copiilor; dar ei ne dau această veste, această învăţătură: coborâţi. Coboară-te, fii umil, şi astfel vei învăţa să înţelegi viaţa şi să înţelegi oamenii. Şi voi toţi aveţi această capacitate de a vă coborî. Multe mulţumiri pentru asta, multe mulţumiri!

Vă urez un Crăciun fericit, un Crăciun fericit şi sfânt tuturor, şi vă mulţumesc din inimă pentru ceea ce faceţi, cu adevărat. De asemenea, îmi doresc ca să nu provoace o indigestie acel tort aşa de mare! Mulţumesc!

Franciscus

Traducere de pr. dr. Mihai Pătraşcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.