Categorii

Regina Coeli (9.06.2019)

Ieri, la Cracovia, s-a desfăşurat celebrarea de mulţumire pentru confirmarea cultului fericitului Mihai Giedroyc, la care au luat parte episcopii din Polonia şi Lituania. Acest eveniment îi încurajează pe polonezi şi pe lituanieni să întărească legăturile sub semnul credinţei şi al venerării fericitului Mihai, care a trăit la Cracovia în secolul al XV-lea, model de umilinţă şi de caritate evanghelică.

Provoacă durere şi îngrijorare ştirile care vin în aceste zile din Sudan. Să ne rugăm pentru acest popor, pentru ca să înceteze violenţele şi să se caute binele comun în dialog.

Vă salut pe voi toţi, pelerini care provin din Italia şi din atâtea părţi ale lumii, care aţi participat la această celebrare: grupurile, asociaţiile şi pe fiecare credincios. Pe toţi îi încurajez să se deschidă cu docilitate la acţiunea Duhului Sfânt, oferind lumii, în diversitatea carismelor, imaginea unei fraternităţi în comuniune.

Să ne dobândească acest har Sfânta Născătoare de Dumnezeu, la a cărei mijlocire maternă ne încredinţăm cu încredere filială.

Franciscus

Traducere de pr. dr. Mihai Pătrașcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.