Categorii

Regina Coeli (8.04.2017)

Iubiți frați și surori, bună ziua!

Înainte de binecuvântarea finală ne vom adresa în rugăciune Mamei noastre cereşti. Dar mai înainte doresc să vă mulţumesc vouă tuturor care aţi participat la această celebrare, îndeosebi misionarilor milostivirii, veniţi pentru întâlnirea lor. Mulţumesc pentru slujirea voastră!

Fraţilor noştri şi surorilor noastre din Bisericile orientale care astăzi, conform calendarului iulian, celebrează solemnitatea Paştelui, le adresez urările cele mai cordiale. Domnul înviat să-i umple de lumină şi de pace şi să întărească toate comunităţile care trăiesc în situaţii deosebit de dificile.

Un salut special adresez romilor şi sinti prezenţi aici cu ocazia Zilei lor Internaţionale, Romanò Dives”. Urez pace şi fraternitate membrilor acestor popoare antice şi doresc ca ziua de astăzi să favorizeze cultura întâlnirii, cu buna voinţă de a se cunoaşte şi a se respecta reciproc. Acesta este drumul care duce la o adevărată integrare. Dragi romi şi sinti, rugaţi-vă pentru mine şi să ne rugăm împreună pentru fraţii voştri refugiaţi sirieni.

Salut pe toţi ceilalţi pelerini prezenţi aici, grupurile parohiale, familiile, asociaţiile; şi împreună ne punem sub mantia Mariei, Mama Milostivirii

Regina coeli…

_______________

APEL

Din Siria vin ştiri teribile despre bombardamente cu zeci de victime, dintre care multe sunt femei şi copii. Ştiri despre atâtea persoane lovite de efectele substanţelor chimice conţinute în bombe. Să ne rugăm pentru toţi răposaţii, pentru cei răniţi, pentru familiile care suferă. Nu există un război bun şi unul rău, şi nimic, nimic nu poate justifica folosirea acestor instrumente de exterminare împotriva persoanelor şi populaţiilor lipsite de apărare. Să ne rugăm pentru ca responsabilii politici şi militari să aleagă cealaltă cale, cea a negocierii, singura care poate duce la o pace care să nu fie cea a morţii şi a distrugerii.

Franciscus

Traducere de pr. dr. Mihai Pătrașcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.