Categorii

Regina Coeli (3.04.2016)

Regina-coeli-03042016În această zi, care este ca inima Anului Sfânt al Milostivirii, gândul meu se îndreaptă spre toate populaţiile cărora le este sete mai mare de reconciliere şi de pace. Mă gândesc, îndeosebi, aici în Europa, la drama celui care îndură consecinţele violenţei din Ucraina: a celor care rămân în ţinuturi tulburate de ostilităţile care au provocat deja mai multe mii de morţi, şi a celor – peste un milion – care au fost constrânşi să le părăsească de situaţia gravă care durează. Sunt implicaţi mai ales bătrâni şi copii. În afară de a-i însoţi cu gândul meu constant şi cu rugăciunea mea, am simţit să decid să promovez un sprijin umanitar în favoarea lor. În acest scop, va avea loc o colectă specială în toate bisericile catolice din Europa duminică, 24 aprilie. Îi invit pe credincioşi să se unească la această iniţiativă cu o contribuţie generoasă. Acest gest de caritate, în afară de faptul de a alina suferinţele materiale, vrea să exprime apropierea şi solidaritatea mea personală şi a întregii Biserici. Doresc cu putere ca el să poată ajuta la promovarea fără alte amânări a păcii şi a respectării dreptului în acea ţară atât de încercată.

Şi în timp ce ne rugăm pentru pace, să ne amintim că mâine este Ziua Mondială împotriva minelor anti-om. Prea multe persoane continuă să fie ucise sau mutilate de aceste teribile arme, şi bărbaţi şi femei curajoşi îşi riscă viaţa pentru a demina terenurile minate. Să reînnoim, vă rog, angajarea pentru o lume fără astfel de mine!

În sfârşit, adresez salutul meu vouă tuturor care aţi participat la această celebrare, îndeosebi grupurilor care cultivă spiritualitatea Milostivirii Divine.

Toţi împreună să ne adresăm în rugăciune Mamei noastre.

Franciscus

Traducere de pr. dr. Mihai Pătrașcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.