Categorii

Regina Caeli (30.04.2017)

Iubiți frați și surori,

Nu încetează să ajungă ştiri dramatice referitoare la situaţia din Venezuela şi la agravarea ciocnirilor, cu numeroşi morţi, răniţi şi reţinuţi. În timp ce mă unesc cu durerea rudelor victimelor, pentru care le asigur rugăciuni, adresez un apel din inimă guvernului şi tuturor componenţilor societăţii venezuelane pentru ca să fie evitată orice altă formă de violenţă, să fie respectate drepturile umane şi să se caute soluţii negociate la criza gravă umanitară, socială, politică şi economică ce istoveşte populaţia. Încredinţăm Preasfintei Fecioare Maria intenţia păcii, a reconcilierii şi a democraţiei în acea iubită ţară. Şi să ne rugăm pentru toate ţările care trec prin dificultăţi grave, mă gândesc îndeosebi în aceste zile la fosta Republică Iugoslavă din Macedonia.

Ieri, la Verona, a fost proclamată fericita Leopoldina Naudet, fondatoarea Surorilor Sfintei Familii. Crescută la curtea Habsburgilor, mai întâi la Firenze şi apoi la Viena, a avut încă de copilă o puternică vocaţie la rugăciune, dar şi la slujirea educativă. S-a consacrat lui Dumnezeu şi, prin diferite experienţe, a ajuns să formeze la Verona o nouă comunitate călugărească, sub ocrotirea Sfintei Familii, care şi astăzi este vie în Biserică. Ne unim cu bucuria lor şi cu aducerea lor de mulţumire.

Astăzi în Italia este Ziua pentru Universitatea Catolică „Sacro Cuore” [Preasfânta Inimă a lui Isus]. Încurajez să se susţină această importantă instituţie, care continuă să investească pe formarea tinerilor pentru a îmbunătăţi lumea.

Formarea creştină se bazează pe Cuvântul lui Dumnezeu. Pentru aceasta îmi place să amintesc că astăzi şi în Polonia se desfăşoară „duminica biblică”. În bisericile parohiale, în şcoli şi în mass-media este citită public o parte a Sfintei Scripturi. Urez tot binele pentru această iniţiativă.

Şi vouă, dragi prieteni din Acţiunea Catolică, la sfârşitul acestei întâlniri vă mulţumesc din inimă pentru prezenţa voastră! Şi prin intermediul vostru salut toate grupurile voastre parohiale, familiile, copiii şi adolescenţii, tinerii şi bătrânii. Mergeţi înainte!

Şi extind salutul meu la pelerinii care la această oră s-au unit cu noi pentru rugăciunea mariană, în specială la cei veniţi din Spania, din Croaţia, din Germania şi din Puerto Rico. Împreună ne adresăm Mariei Mama noastră. Îi mulţumim în mod deosebit pentru călătoria apostolică în Egipt pe care tocmai am făcut-o. Îi cer Domnului ca să binecuvânteze întregul popor egiptean, atât de primitor, autorităţile şi pe credincioşii creştini şi musulmani; şi ca să dăruiască pace acelei ţări.

Regina caeli…

Franciscus

Traducere de pr. dr. Mihai Pătrașcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.