Categorii

Regina Caeli (04.06.2017)

Iubiți frați și surori,

Astăzi, sărbătoarea Rusaliilor, este publicat Mesajul meu pentru următoarea Zi Misionară Mondială, care se celebrează în fiecare an în luna octombrie. Tema este: Misiunea în inima credinţei creştine. Duhul Sfânt să susţină misiunea Bisericii în întreaga lume şi să dea putere tuturor misionarilor şi misionarelor Evangheliei. Duhul să dăruiască pace întregii lumi; să vindece rănile războiului şi terorismului, care şi în această noapte, la Londra, a lovit civili nevinovaţi: să ne rugăm pentru victime şi pentru rude.

Vă salut pe voi toţi, pelerini care provin din Italia şi din atâtea părţi ale lumii, care aţi participat la această celebrare. Îndeosebi, grupurile din Reînnoirea Carismatică Catolică, ce sărbătoreşte 50 de ani de la înfiinţare, precum şi pe fraţii şi surorile de alte confesiuni creştine care se unesc cu rugăciunea noastră. Salut Fiicele Mariei Ajutătoare din ţările latinoamericane.

Salut şi mulţumesc corului şi orchestrei copiilor din Carpi, care au interpretat câteva cântece în timpul acestei Sfinte Liturghii, în colaborare cu Capela Sixtină.

Să invocăm acum mijlocirea maternă a Fecioarei Maria. Ea să ne dobândească harul de a fi puternic însufleţiţi de Duhul Sfânt, pentru a-l mărturisi pe Cristos cu francheţe evanghelică.

Franciscus

Traducere de pr. dr. Mihai Pătrașcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.