Categorii

Recital vocal-instrumental

Sâmbătă, 13 mai 2017, Institutul Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iași a fost gazda unui recital vocal-instrumental susținut de Anca-Cecilia Păuleț (studentă la Universitatea Națională de Muzică din București, anul I de Master, secția canto) și de Ioan-Paul Păuleț (student în anul III la Universitatea Națională de Muzică din București, Facultatea de Interpretare Muzicală, secția orgă).

Anca-Cecilia Păuleț a susținut concerte atât ca solistă, cât și în cadrul unor ansambluri corale în București, Roman, Bacău, Râmnicu Vâlcea, Gura Humorului, Mediaș, Sighișoara, Râșnov, Horezu, Ploiești, dar și în străinătate: Italia, Austria, Germania, Elveția. A participat la Festivalul de Muzică Sacră Festum Domini, ediția a III-a; a obținut Bursa Iolanda Mărculescu, ediția a XX-a; a participat și obținut premii la Concursul Naţional de Canto Achim Stoia din Iaşi, la Concursul Internaţional de Interpretare Muzicală şi Coregrafie Emanuel Elenescu din Piatra Neamţ şi la Concursul de Interpretare Miniatura Romantică din Galaţi.

Ioan-Paul Păuleț este organist și dirijor la Biserica romano-catolică „Sf. Tereza” din București. A susținut numeroase concerte de orgă, de muzică de cameră și ansamblu mic în cadrul Universității. De asemenea, a susținut numeroase concerte și recitaluri în București, Gura Humorului, Timișoara dar și în străinătate.

Momentul artistic s-a dorit a fi o rugăciune închinată Sfintei Fecioare Maria, de la a cărei apariții la Fatima se sărbătoaresc 100 de ani. Repertoriul ales a cuprins o gamă variată de opere: „Suite Gothique” de Léon Boëllmann, „Ave Maria” de Luigi Luzzi, „Magnificat” de Marco Frisina, „Ave Maria” de Luigi Cherubini, „Suite du Deuxième Ton” de Louis-Nicolas Clérambault, Aria „Domine Deus” de Antonio Vivaldi, „Preludiu și Fugă în sol minor” (BWV 535) de J.S. Bach, „Tatăl Nostru” de Ioan-Paul Păuleț.

Michail Iulian Echert

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.