Categorii

Profesiunea de credință în vederea hirotonirii sacerdotale

În ziua de la 22 iunie 2017, în ajunul solemnității Inimii Preasfinte a lui Isus, în capela Institutului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iași, a avut loc profesiunea de credință pentru prezbiterat a părinților diaconi, ce mâine vor fi hirotoniți preoți. Ceremonia a fost prezidată de către PS Aurel Percă, având alături întreaga comunitate seminarială.

Ceremonia din această zi a avut un caracter aparte deoarece reprezintă manifestarea liberă a dorinței acestor tineri de a-l urma pe Cristos și de a purta jugul plăcut al Domnului, care este jugul Preoției. Meditând asupra cuvintelor din Evanghelia după sfântul Ioan, care îl arată pe Mântuitor despre Păstorul cel Bun, viitori prezbiteri s-au angajat cu mult curaj că își vor da viața pentru credincioșii care le vor fi încredințați, pentru ca, îndrumându-i spre Cristos, să fie în cele din urmă „o singură turmă și un singur păstor” (In 10,16).

Slujirea sacerdotală este o misiune nobilă, dar care cere multă responsabilitate, de aceea, să ne rugăm pentru acești tineri care doresc să-l urmeze pe Cristos în drumul Preoției, pentru a avea o inimă blândă și smerită, asemenea cu cea a Mântuitorului.

Michail Iulian Echert

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.