Categorii

Preotul român Benoni Ambăruş este noul director Caritas în dieceza papei

Pr. Benoni Ambăruş, originar din Dieceza de Iaşi, a fost numit director al asociaţiei Caritas Roma. Îi urmează în funcţie Monseniorului Enrico Feroci, care a fost numit rector la Seminarul sanctuarului marian „Divino Amore” din Roma.

Pr. Benoni Ambăruş, născut în Dieceza de Iaşi dar încadrat în Dieceza de Roma, a fost numit director al asociaţiei Caritas Roma: informează printr-un comunicat Biroul de presă al Diecezei de Roma. Numirea a intrat în vigoare sâmbătă, 1 septembrie 2018, iar potrivit comunicatului, directorul precedent al asociaţiei caritabile, Mons. Enrico Feroci, a fost numit rector al Seminarului de la sanctuarul Fecioarei Maria a Iubirii Divine (Madonna del Divino Amore). Numirea pr. Benoni Ambăruş a fost făcută de vicarul general al papei pentru Dieceza Romei, cardinalul Angelo De Donatis. Din 16 octombrie 2017, pr. Benoni era director adjunct Caritas Roma.

Născut în anul 1974 la Somuşca (Bacău), pr. Benoni a frecventat Seminarul din Iaşi şi, succesiv, Seminarul Roman Major (Roma), fiind sfinţit preot la Iaşi în 2000. După licenţa în teologie la Universitatea Pontificală Gregoriana, a fost chemat în serviciul de formator la Seminarul Roman. Mai târziu, a fost vicar parohial şi paroh în diverse parohii din Dieceza de Roma, prima vizită pastorală a papei Francisc într-o parohie a diecezei sale (26 mai 2013) fiind la comunitatea păstorită de pr. Benoni („Sfinţii Elisabeta şi Zaharia” în Valle Muricana).

„Sunt conştient că desfăşor o slujire angajantă şi delicată, dar am certitudinea că pot să contez pe experienţa şi dăruirea multor operatori, voluntari, precum şi a tuturor celor săraci”, a spus, potrivit comunicatului, pr. Benoni Ambăruş în urma noii numiri de director Caritas Roma.

Preluare Vatican News

 

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.