Categorii

Pr. Mihai-Gabriel Balint locotenent în Ordinariatului militar maghiar

La Academia Militară „Szentendre” din Budapesta a avut loc în ziua de 16 noiembrie 2018 ceremonia de încheiere a stagiului de pregătire militară a 84 de noi ofiţeri şi subofiţeri în cadrul armatei maghiare. Printre absolvenţi s-a numărat şi pr. Mihai-Gabriel Balint, preot al Diecezei de Iaşi.

Cu binecuvântarea şi acordul episcopului de Iaşi, Preasfinţitul Petru Gherghel, şi al Preasfinţitului Aurel Percă, urmând procedurile canonice specifice dintre Dieceza de Iaşi şi Ordinariatul Militar din Budapesta, reprezentat de episcopul militar Biro Laszlo, pr. Mihai-Gabriel Balint a început la 3 septembrie stagiul de pregătire militară conform cerinţelor Ministerului Apărării Naţionale a Ungariei.

La sfârşitul acestei perioade de instruire teoretică şi practică, pr. Mihai-Gabriel Balint a primit gradul de locotenent şi va activa în următorii cinci ani fidei donum în cadrul Ordinariatului militar maghiar, implicându-se în activităţile specifice preoţeşti şi militare conform protocolului Ministerului Apărării, inclusiv în misiuni ale bazelor militare NATO din Irak, Afganistan, Kosovo sau Bosnia-Herţegovina.

Îi dorim părintelui Mihai-Gabriel Balint mult succes în noul mandat de slujire!

Pr. Adrian Blăjuţă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteţi vedea în Albumul foto: Preot român, locotenent în Armata Ungară

preluare de pe www.ercis.ro

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.