Categorii

Papa Francisc: „Liturghia duminicală este în centrul vieţii Bisericii”

„Liturghia duminicală este în centrul vieţii Bisericii: acolo îl întâlnim pe Domnul înviat, ascultăm Cuvântul său, ne hrănim la masa sa şi astfel devenim Biserică”. Acesta este tweet-ul papei Francisc, însoţit de #sundaymass, difuzat astăzi dimineaţă, duminică 4 noiembrie, de account-ul în nouă limbi @Pontifex.

„Tweet”-ul pontifului aminteşte de o cateheză rostită de el în timpul audienţei generale din Aula „Paul al VI-lea” din 13 decembrie 2013, dedicată tocmai temei „De ce să mergem la liturghie duminica”. „Duminica este o zi sfântă pentru noi, sfinţită de celebrarea euharistică, prezenţă vie a Domnului între noi şi pentru noi”, spunea Francisc cu acea ocazie. „Aşadar, Liturghia este cea care face duminica creştină! Duminica creştină se învârte în jurul Liturghiei. Ce duminică este, pentru un creştin, aceea în care lipseşte întâlnirea cu Domnul?”.

Şi celui care spune că nu foloseşte a merge la Liturghie, nici măcar duminica, pentru că important este a trăit bine, a-l iubi pe aproapele, papa Bergoglio îi răspundea: „Este adevărat că se măsoară calitatea vieţii creştine după capacitatea de a iubi”, dar „dar cum putem practica Evanghelia fără a lua energia necesară ca să facem asta, o duminică după alta, la izvorul inepuizabil al Euharistiei? Nu mergem la Liturghie pentru a-i da ceva lui Dumnezeu, ci pentru a primi de la El ceea ce avem nevoie cu adevărat”.

(După Vatican Insider, 4 noiembrie 2018)

Traducere de pr. dr. Mihai Pătrașcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.