Categorii

ORA de rugăciune pentru preoţii din Iaşi

Ora-de-rugaciuneVineri, 11 martie 2016, la ora 12,00, în capela Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iaşi, preoții din Iași, împreună cu PS Petru Gherghel și PS Aurel Percă, s-au întâlnit pentru o oră de rugăciune comunitară. La acest moment de rugăciune au participat și seminariștii.

Programul rugăciunilor a fost structurat în jurul milostivirii lui Dumnezeu care îmbracă întreaga lume în dragoste şi solidaritate. Meditaţiile celor 14 staţiuni ale Căii Sfintei Crucii au subliniat însemnătatea jertfei lui Isus Cristos, dar mai ales faptul că fiecare creştin, cleric sau laic, trebuie să participe în viaţa sa de zi cu zi la sacrificiul de iubire a lui Cristos. Ora de rugăciune a continuat cu cântarea Litaniei Sfântului Iosif, ca pregătire pentru solemnitatea patronului principal al seminarului. Programul celebrării s-a încheiat cu recitarea Orei medii şi cu binecuvântarea oferită tuturor celor din capelă de către PS Petru Gherghel.

Ora de rugăciune, care este organizată lunar în diferite parohii și comunități călugărești din Iași, este menită să întărească legătura de fraternitate şi comuniune dintre preoţii care activează în Iaşi şi în zonele învecinate.

Michail Iulian Echert

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.