Categorii

Omul sfințește locul, Cristos sfințește totul!

Duminică 14 ianuarie 2018, aflându-se în comuniune cu toate familiile catolice din dieceză, și familia seminarială a primit binecuvântarea de început de an. Binecuvântarea a avut loc imediat după sfânta liturghie de la ora 10:00.

În această zi am avut bucuria de a-l avea în mijlocul nostru pe PS Aurel Percă, Episcop Auxiliar de Iași cu care am participat împreună la jertfa duminicală a sfintei liturghii. Prezenta sa a avut ca prim scop acela de a binecuvânta una dintre familiile speciale prezentă în mijlocul turmei ce o păstorește, familia seminariștilor. În cadrul acestei sfinte liturghii am ascultat texte evanghelice care au gravitat în jurul vizitelor binecuvântate: vizita Domnului în casa lui Eli, în camera lui Samuel, vizita Duhului în casa trupului, vizita apostolilor în casa lui Isus. Acestea sunt mesaje ce ne transmit că Dumnezeu ne interpelează pe fiecare în parte, vizitează casa fiecăruia, ne cheamă să ne îndrăgostim de dragostea lui Cristos. Acesta este și sensul vizitei preotului în fiecare casă, el vine să îl aducă pe Cristos în vizită, cel care este și om și Dumnezeu și sfințește toate. Iar cine îl întâlnește pe Cristos se îndrăgostește de el, și cine se îndrăgostește de el nu se vindecă niciodată.

Cu aceste gânduri în inimă l-am însoțit pe PS Aurel și pe preoții formatori și spirituali în vizitarea și binecuvântarea acestei case, lăcaș al familiei celor ce se pregătesc să devină slujitori ai altarului.

Fechetă Ciprian

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.