Categorii

Omilia Papei în Sărbătoarea Botezului Domnului 2016

Papa-Botezul-DomnuluiLa patruzeci de zile după naştere, Isus este dus la templu. Maria şi Iosif l-au dus pentru a-l prezenta lui Dumnezeu. Astăzi, în sărbătoarea Botezului Domnului, voi părinţi i-aţi adus pe copiii voştri ca să primească Botezul, să primească ceea ce aţi cerut la început, când eu v-am adresat prima întrebare: „Credinţa. Eu vreau credinţa pentru copilul meu”. Şi astfel credinţa este transmisă de la o generaţie la alta, ca un lanţ, în decursul timpului.

Aceşti băieţi, aceste fetiţe, după ce vor trece anii, vor ocupa locul vostru cu un alt copil – nepoţii voştri – şi vor cere acelaşi lucru: credinţa. Credinţa pe care Botezul ne-o dă. Credinţa pe care Duhul Sfânt astăzi o aduce în inima, în sufletul, în viaţa copiilor voştri.

Voi aţi cerut credinţa. Biserica, atunci când vă va încredinţa lumânarea aprinsă, vă va spune să păstraţi credinţa în aceşti copii. Şi, la sfârşit, nu uitaţi că moştenirea cea mai mare pe care voi o veţi putea da copiilor voştri este credinţa. Aveţi grijă să nu se piardă, să o faceţi să crească şi s-o lăsaţi ca moştenire.

Vă urez asta astăzi, în această zi bucuroasă pentru voi: vă urez să fiţi capabili să-i creşteţi pe aceşti copii în credinţă şi ca moştenirea cea mai mare pe care ei o vor primi de la voi să fie chiar credinţa.

Şi numai un anunţ: când un copil plânge pentru că îi este foame, mamelor le spun: dacă îi este foame copilului tău, dă-i de mâncare aici, cu toată libertatea.

Franciscus

Traducere de pr. dr. Mihai Pătraşcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.