Categorii

Novenă de rugăciuni pentru sărbătoarea fericitului Anton Durcovici

În ziua de 10 decembrie 2016 trăim un nou moment de bucurie – celebrarea memoriei fericitului Anton Durcovici.

Este un moment când vrem şi trebuie să ne întâlnim în rugăciune, implorând de la Domnul, prin mijlocirea preacuratei Fecioare Maria, neprihănit zămislită, harul ca episcopul nostru, fericitul Anton, să fie ridicat la demnitatea de sfânt în calendarul Bisericii noastre.

El a fost şi rămâne pentru noi toţi un adevărat păstor, ce s-a dăruit, fără rezervă, pentru noi şi pentru curajul credinţei noastre. De aceea vrem ca împreună să cerem, fără încetare, cu vie credinţă şi recunoştinţă, să fie recunoscut şi declarat vrednic de cinstea altarelor.

Vă invit, aşadar, să ne unim într-o „novenă specială”, începând din ziua de vineri, 2 decembrie 2016, ştiind că, alături de noi, sunt cei din Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti, cei din Parohia Bad Deutsch-Altenburg (Austria) şi cei din cetatea Romei, toţi, doritori de a primi de la Domnul acest mare favor.

În virtutea comuniunii sfinţilor, înălţăm spre ceruri rugăciunile, cântările şi strigătul nostru recunoscător:

Învredniceşte-l, Doamne, prin mijlocirea Maicii Sfinte, pe fericitul nostru episcop Anton Durcovici de coroana sfinţeniei, pentru ca astfel să ne bucurăm de a avea un mijlocitor puternic la tronul milostivirii tale. Amin.

Cu vii mulţumiri, cu bucurie şi dorinţe de binecuvântare cerească,

Iaşi, 30 noiembrie 2016

Petru Gherghel,
episcop de Iaşi

 

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.