Categorii

MISIONARI PE URMELE LUI ISUS: O lume întreagă așteaptă … un Moise, … un om!

Sâmbătă, 21 octombrie 2017, Seminarul s-a bucurat împreună cu pr. Florin Sescu, responsabil în cadrul Centrului Misionar Diecezan, de cea de-a 91-a Zi Mondială a Misiunilor. În acest an acest eveniment a avut ca moto: Eu sunt calea, adevărul şi viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin mine.(In 14,6), iar ca imagine reprezentativă a fost ales chipul Sf. Ioan Paul al II-lea.

Cu această ocazie părintele responsabil de Centrul Misionar Diecezan ne-a oferit în Aula Magna o expunere a ceea ce este misiunea, a ceea ce ea presupune și a nevoii de a trăi ca misionari, statut ce l-am primit la Botez. Acest moment a fost urmat de o oră specială de rugăciune pentru misiunile și misionarii din întreaga lume. Având în vedere că este și luna octombrie am pus această frumoasă operă a Bisericii lui Cristos sub ocrotirea Maicii sale prin rugăciunea rozariului.

Importanța acestei zile, ne spune pr. Florin, este scoaterea în lumină a universalității Bisericii și a exigenței creștine de a avea grijă unul de celălalt. Astfel această sărbătoare devine una a comuniunii la nivel global, o zi care ne strânge în gând și în rugăciune împreună în preajma lui Cristos. Acesta este și mesajul papei Francisc cu ocazia acestui eveniment, ca Ziua Mondială a Misiunilor să ne găsească pe toți adunați în jurul lui Cristos, „primul misionar”.

Profitând de această ocazia pr. Florin ne-a expus ce este cu adevărat misiunea. Ea nu izvorăște din dorința de a ne rezolva unele probleme, nici din dorința de aventură, ci din dorința de a-l împărtăși și altora pe Cristos pe care l-am întâlnit și care ne-a adus mântuirea. Așadar în centrul misiunii stă Cristos pe care îl putem face prezent prin Cuvântul său rostit și trăit într-o autentică viață creștină caracterizată de: colaborare, slujirea aproapelui, oferta personală, grija față de bolnavi, împărțirea hranei, întrajutorarea săracilor și darul inimii. Toate acestea au un singur scop pe care îl descoperim în imaginea lui Moise pe muntele Horeb: curiozitatea de a-l cunoaște pe Dumnezeu și nevoia ca el să ne salveze pe noi și pe aproapele nostru.

Fechetă Ciprian

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.