Categorii

Limburg: Sfinţirea unui diacon pentru Dieceza de Iaşi

Sâmbătă, 6 aprilie 2019, în catedrala episcopală din Limburg am der Lahn (Germania) a avut loc hirotonirea întru diaconat a seminaristului Leon Pişta din Dieceza de Iaşi. La acest moment, noul diacon a fost înconjurat de familia sa şi de mulţi prieteni veniţi din România. Din Dieceza de Iaşi au participat pr. Isidor Dîscă, paroh al Parohiei „Sfântul Nicolae” din Bacău, parohia natală a lui Leon, pr. Pius Petru Iancu, din partea Institutului Teologic Romano-Catolic din Iaşi, mai mulţi preoţi colegi şi prieteni.

Împreună cu alţi trei candidaţi, Leon a primit hirotonirea diaconală prin impunerea mâinilor episcopului de Limburg, dr. Georg Bätzing. În cadrul omiliei, Excelenţa Sa Georg Bätzing a subliniat misiunea la care sunt chemaţi cei care primesc hirotonirea diaconală, accentuând faptul că slujirea trebuie sa fie o atitudine constantă în viaţa fiecărui creştin, şi cu atât mai mult în viaţa slujitorilor altarului, iar slujirea poate să fie împlinită doar dacă este trăită cu bucurie. Merita de precizat faptul că doi dintre candidaţi au primit aceasta sfinţire în vederea sfintei preoţii, iar doi dintre ei în vederea slujirii ca diaconi permanenţi.

După sfânta Liturghie, toţi cei prezenţi au fost invitaţi în Seminarul Diecezan din Limburg pentru a continua bucuria sărbătorii printr-un moment de comuniune.

Seara, la ora 17.00, noul diacon Leon împreună cu cei care i-au fost aproape i-au mulţumit lui Dumnezeu pentru darul slujirii diaconale printr-un moment de adoraţie. Momentul a avut loc în Parohia „Sfântul Lubentius” din Dietkirchen, parohie în care Leon a făcut practica pastorală ca seminarist şi unde îşi va desfăşura şi slujirea de diacon.

„Este un moment de intensă trăire sufletească. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru darul pe care mi l-a încredinţat şi îi cer să mă susţină în continuare cu harul său pentru a fi un slujitor vrednic pentru el şi pentru poporul său. De asemenea, mulţumesc familiei şi prietenilor, precum şi preoţilor formatori şi profesori care m-au susţinut în acest timp”.

Leon Pişta şi-a început drumul de formare spre sfânta Preoţie în Dieceza de Iaşi. După ce a absolvit Seminarul Liceal din Bacău, a continuat drumul de formare în Seminarul din Iaşi. După terminarea studiilor filosofice, superiorii au decis ca el să îşi continue drumul de formare în Germania, în Dieceza de Limburg.

Pr. Pius Petru Iancu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteţi vedea în Albumul foto: 6 aprilie: Limburg: Sfinţirea unui diacon pentru Dieceza de Iaşi

preluare de pe www.ercis.ro

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.