Categorii

Limburg an der Lahn – sfințirea ca diacon a seminaristului Eronim Vârgă

Sâmbătă, 17 martie 2018, în Domul „Sankt Georgen” din Limburg, a fost sfințit ca diacon seminaristul Eronim Vârgă, alături de alți 4 seminariști de naționalitate germană. Din acești 5 diaconi, doi au fost sfințiți ca diaconi permanenți.

Sfânta Liturghie a avut loc la ora 10:00 și a fost prezidată de către Episcopul Georg Bätzing. În cadrul omiliei, episcopul a amintit de frumusețea slujirii, dar și de responsabilitatea diaconului de a fi un model pentru toți oamenii, mai ales prin cuvânt, comportament, iubire și credință așa cum apostolul Paul îi amintea discipolului său Timotei (1Tim 4,12).

După-amiază, la ora 17:00, părintele diacon a celebrat o oră de adorație în capela Seminarului din Limburg, alături de familie, persoane dragi și diferiți preoți care i-au fost alături la acest eveniment important din viața lui.

Slujirea ca diacon o va exercita în cadrul parohiei „St. Johannes Nepomuck” din Hadamar, pentru o perioadă de un an de zile. Duminică, 18 martie 2018, la liturghia de la ora 10:45, părintele diacon a fost prezentat credincioșilor acestei parohii unde își va desfășura slujirea ca diacon și a ținut cuvântul de învățătură.

Dumnezeu să-l binecuvânteze cu harurile sale ca să-și îndeplinească cât mai bine îndemnul ales pentru primirea slujirii diaconale: „Mergi și fă și tu la fel” (Lc 10,37).

Pr. Emilian Jitaru

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.