Categorii

La Roma 60 de mii de ministranţi din toată lumea pentru Pelerinajul internaţional al ministranţilor

Se va ţine de la 30 iulie la 3 august al 12-lea Pelerinaj internaţional al ministranţilor la Roma. Peste 60 de mii de băieţi şi fete care vor participa la evenimentul organizat de mişcarea Coetus Internationalis Ministrantium (CIM), provenind din Italia, Germania şi alte ţări europene (Belgia, Franţa, Croaţia, Luxemburg, Austria, Portugalia, România, Elveţia, Serbia, Slovacia, Republica Cehă, Ucraina, Ungaria) dar şi din Statele Unite şi ţări caraibiene ca Antigua şi Barbuda.

„Căutaţi pacea şi urmaţi-o” (Ps 34,15b) este motoul ales pentru acest eveniment care va culmina cu audienţa cu papa Francisc, în piaţa „Sfântul Petru”, marţi 31 iulie. Pelerinii vor fi însoţiţi de preşedintele CIM, monseniorul Ladislav Nemet, preşedinte al Conferinţei Episcopale Internaţionale „Sfinţii Ciril şi Metodiu”. Circa 50 de mii de participanţi vor veni numai din Germania, conduşi de episcopul de Passau, Stefan Oster, preşedinte al Comisiei episcopale pentru tinerii ministranţi.

În vederea pelerinajului a fost creat şi un canal YouTube, yt.gorome.de, prin care, în ultimele luni, numeroşi tineri au prezentat propriile clip-uri care conţin declaraţii personale despre temele ca pacea, credinţa, slujirea la altar, pelerinajele. În afară de asta a fost realizată o App, goRome!, care combină comunicarea digitală cu elemente de pastoraţie a tineretului ca de exemplu jocul de aventură dedicat sfântului patron al ministranţilor, sfântul Tarciziu, sau textele care conţin idei educative şi spirituale, în afară desigur de o secţiune care conţine informaţiile referitoare la călătoria la Roma.

(După Vatican Insider, 9 iulie 2018)

Traducere de pr. dr. Mihai Pătrașcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.