Categorii

Invitație: vă așteptăm cu drag la sărbătoarea Seminarului!

Luni, 19 martie 2018, îl vom comemora pe Sfântul Iosif, patronul Bisericii universale, patronul diecezei și patronul seminarului. La acest important eveniment pentru comunitatea seminarului, vă invităm să participați cu toții.

Hramul este sărbătoarea casei care-i reunește pe fiii săi. Seminarul este locul unde sunt educați și formați noi apostoli, pentru a împărți frumoasele învățături divine întregii Biserici universale. Astfel, Seminarul devine casă primitoare pentru toți cei la care au ajuns roadele sale. De aceea, vă invităm pe toți la sărbătoarea acestei case.

În acest an, vom avea privilegiul de a-l avea în mijlocul nostru pe Cardinalul Beniamino Stella. Eminenţa Sa card. Beniamino Stella, prefect al Congregaţiei pentru Cler, în perioada 16-19 martie 2018, va face o vizită în Dieceza de Iaşi, răspunzând invitaţiei PS Petru Gherghel. În cadrul vizitei, card. Stella se va întâlni cu Mons. Miguel Maury Buendía, nunţiu apostolic în România şi Republica Moldova, cu preoţii şi seminariştii din Bacău şi Iaşi. Pe toată perioada vizitei, cardinalul va fi însoţit de PS Petru Gherghel şi PS Aurel Percă.

Luni, 19 martie, în solemnitatea Sfântului Iosif, Excelența Sa va celebra sfânta Liturghie în capela Seminarului, începând cu ora 10.00. În cadrul Liturghiei, 22 de tineri seminarişti, studenții din anul IV și anul V, vor primi slujirile sacre ale lectoratului şi acolitatului. Aceste slujiri au menirea de a-i conştientiza pe seminarişti de frumuseţea Sfintei Preoţii, dar şi pentru a-i încuraja în drumul lor de formare.

Să ne unim cu toţii în rugăciune şi să-i aducem slavă lui Dumnezeu, pentru că a binecuvântat dieceza noastră cu o casă de formare pentru viitorii preoţi, care să ajute la sfinţirea sufletelor.

Fechetă Ciprian

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.