Categorii

Invitaţie la a V-a ediţie a Pelerinajului studenţilor la Memorialul victimelor comunismului de la Sighetu Marmaţiei

Capelania universitară din Iaşi în colaborare cu Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universităţii „Al.I. Cuza” din Iaşi organizează, în perioada 27-29 aprilie 2018, Pelerinajul studenţilor la Memorialul victimelor comunismului de la Sighetu Marmaţiei, pentru a-l cinsti pe fericitul Anton Durcovici, de la naşterea căruia (17 mai 1888) sărbătorim anul acesta 130 de ani.

Anton Durcovici este o piatră de hotar pentru catolicii din Dieceza de Iaşi, o stâncă a credinţei creştine rămasă neclintită în perioada prigoanei comuniste din România. În calitate de episcop al diecezei, el a fost un model de păstor, oferindu-şi viaţa pentru credinţă. Închisoarea de la Sighet este locul martiriului său, Memorialul din acest oraş oferind tuturor posibilitatea de a cunoaşte mai multe despre fericitul Anton Durcovici, dar şi despre alţi membri importanţi ai elitei religioase, politice şi culturale româneşti.

Pelerinajul este unul dintre evenimentele anuale studenţeşti, oferindu-le tinerilor posibilitatea de a vizita locuri cu o puternică încărcătură istorică şi religioasă (Memorialul, Cimitirul oraşului, Cimitirul săracilor din Sighet şi diverse mănăstiri din zona Maramureş).

Contribuţia este de 100 de lei, iar înscrierea se face completând acest formular. Persoane de contact: Raimond Gondoş (076012264) şi pr. Fabian Doboş (0756833383).

Oficiul pentru Pastoraţie Universitară

 

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.