Categorii

Invitaţie la a treia ediţie a „Marşului pentru familie”

Mars-familie-2016La Iaşi va avea loc duminică, 12 iunie 2016, a treia ediţie a „Marşului pentru familie”. Evenimentul este organizat de Asociaţia „Familia Tradiţională”, membră a „Coaliţiei pentru Familie”, la care se va alătura şi Oficiul pentru Pastoraţia Familiei şi a Laicilor, din cadrul Episcopiei de Iaşi.

Începând cu ora 16.00, participanţii la marş vor fi aşteptaţi de către organizatori în Parcul Copou, apoi, la ora 17.00, se va pleca pe traseul: Parcul Copou – Universitatea „Al.I. Cuza” – Fundaţie – Piaţa Unirii – b-dul Ştefan cel Mare şi Sfânt.

La finalul evenimentului vor avea loc o serie de discursuri care vor evidenţia importanţa familiei în context contemporan, precum şi momente artistice dedicate.

Mesajul pe care dorim să îl transmitem prin tema marşului din acest an, „Susţinem familia!”, este că familia întemeiată pe căsătoria între un bărbat şi o femeie reprezintă calea firească pentru dezvoltarea armonioasă şi sănătoasă a societăţii, se menţionează într-un comunicat de presă emis de Asociaţia „Familia Tradiţională”.

Ediţia de anul acesta a Marşului pentru Familie este dedicată iniţiativei cetăţeneşti, susţinută de Coaliţia pentru Familie şi de alte organizaţii ale societăţii civile, prin care se urmăreşte modificarea articolului 48 din Constituţia României, prin înlocuirea termenului de „soţi” cu expresia „bărbat şi femeie” şi totodată se reafirmă întâietatea autorităţii parentale în ce priveşte creşterea şi educarea copiilor, iniţiativă la care şi credincioşii romano-catolici au răspuns prin semnăturile lor.

Marşul pentru Familie este un eveniment care promovează familia firească şi frumuseţile care se nasc în mod natural din iubirea, înţelegerea şi comuniunea mamei şi a tatălui, preocupaţi de creşterea sănătoasă a copiilor.

Vă aşteptăm pe cât mai mulţi să vă alăturaţi evenimentului!

Pr. Felician Tiba
Oficiul pentru Pastoraţia Familiei şi a Laicilor

* * *

Un videoclip de promovare a acestui eveniment poate fi vizionat pe site-ul Agenţiei de ştiri „Basilica.ro” a Patriarhiei Române: http://basilica.ro/marsul-pentru-familie-la-iasi/.

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.