Categorii

Întâlnirea seminariștilor cu Excelența Sa Miguel Maury Buendía

Nuntiu-seminaristiArhiepiscopul Miguel Maury Buendía, nunțiul apostolic în România, s-a întâlnit cu seminariștii Institutului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iași, în după amiaza zilei de 19 martie. Cu această ocazie, Excelența Sa a ascultat și a răspuns întrebărilor seminariștilor.

Nunțiul apostolic a dorit ca acest moment de comuniune să fie unul la care să participe numai Excelența Sa și seminariștii, pentru ca astfel, discuțiile să se desfășoare într-o atmosferă de prietenie și de comuniune, iar întrebările să fie dintre cele mai diverse. Iar așteptarea Excelenței Sale nu a fost dezamăgită, căci temele pe care le-au atins seminariștii au fost dintre cele mai diferite: fie că a fost întrebări despre problemele societății de astăzi, despre provocările Bisericii și ale preoților, fie despre aspectele din viața unui membru al corpului diplomatic al Vaticanului, Excelența Sa a răspuns de fiecare dată cu mare bucurie și disponibilitate, oferind chiar exemple din viața sa, din timpul formării în seminar și din activitatea sa ca reprezentant al Sfântului Părinte.

Încurajându-i pe seminariști să perseverze în drumul lor spre sfânta Preoție, arhiepiscopul Miguel Maury Buendía a subliniat faptul că viitorul preot trebuie să fie un om al dialogului și al iubirii, care trebuie să se deschidă lumii, prin iertare și prin acceptare. Aceste virtuți se învață încă dn timpul seminarului, de aceea fiecare tânăr care dorește să-l urmeze pe Cristos trebuie să se pregătească să dăruiască iubire acolo unde este ură, să fie lumină acolo unde este întuneric. Deși este o misiune grea, totuși prin fiecare efort pe care îl depunem, suntem transformați în instrumentele de lucru ale lui Dumnezeu, prin intermediul cărora, Domnul îmbracă întreaga lume în frumusețe.

La finalul întâlnirii, Excelența Sa a fost rugat să-i mai viziteze pe seminariști, fiind asigurat că de fiecare dată va fi primit cu bucurie și cu multă prețuire, iar atunci când se va întâlni cu Sfântul Părinte papă Francisc, să-i transmită Sanctității Sale că seminariștii din Iași îl iubesc, se roagă pentru el și îl așteaptă cu mult entuziasm în România.

Michail Iulian Echert

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.