Categorii

Întâlnire cu părintele Shenan Boquet, președintele Human Life International

În după amiaza zilei de 28 martie 2017, seminariștii Institutului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iași au avut bucuria și onoarea de a primi vizita părintelui Shenan Boquet, președintele organizației internaționale pro-life Human Life International, care luptă pentru apărarea vieții umane aflate la începuturile ei. Originar din Statele Unite ale Americii, părintele Shenan Boquet a călătorit în peste 60 de țări, dând mărturie și răspândind învățătura Bisericii privind Familia și Viața, activitate ce face parte din proiectul global al organizației, pe care o conduce, de a construi o cultură a vieții, care respectă demnitatea persoanei umane.

În cadrul întâlnirii cu seminariștii, părintele Shenan Boquet a conturat, într-o scurtă prezentare, imaginea activității pe care o desfășoară în lume, după care a expus care sunt principalele probleme din lume și provocările pe care acestea le ridică și modul în care Biserica, prin clerici și laici, trebuie să răspundă pentru a apăra viața.

Motivul pentru care părintele Boquet a ținut să se adreseze seminariștilor a fost acela că acești tineri se pregătesc să aibă un impact puternic asupra societății, această putere sălășluind în însăși oficiul pe care îl vor avea de îndeplinit, acela de a fi păstori ai Poporului lui Dumnezeu. Accentuând importanța citirii și studiului documentelor Magisteriului cu privire la Viață și Familie, părintele Boquet a subliniat că, chestiunea contracepției și a avortului este o problemă care necesită o reacție din partea clericilor și a viitorilor clerici, întrucât aceștia sunt chemați să fie păstori ai vieții, să fie doctori care să protejeze și să vindece persoana de toate atacurile care vin să ucidă viața.

Părintele Shenan Boquet a răspuns cu multă bucurie la întrebările seminariștilor și a afirmat încă de la început că familia nu reprezintă o problemă economică, ci trebuie repus în valoare caracterul sacru al căsătoriei, care, din păcate, este uitat, fiind anihilat de ideologia ce promovează avortul, pro-choice. De asemenea, părintele Boquet a prezentat modul în care aceste ideologii se răspândesc în lume și cum sunt finanțate de unele societăți și guverne, măsuri care se înscriu în planul mondial de controlare a numărului populației. Chiar dacă există multe forțe ostile vieții, totuși părintele Boquet are speranța că va reuși să lege un dialog favorabil vieții cu conducătorii statelor și guvernelor, chiar să aibă colaboratori în rând acestor oameni politici.

În ciuda prigoanelor pe care le-a suferit, părintele Shenan Boquet a rămas statornic în misiunea pe care o are de îndeplinit; mai mult decât atât, acest lucru l-a făcut să fie și mai dedicat activității sale. De altfel, în încheierea întâlnirii sale cu seminariștii, părintele Boquet le-a transmis viitorilor preoți să nu le fie frică de necunoscut, ci să se încreadă în Dumnezeu, asemenea Fecioarei Maria, căreia în momentul Bunei Vestiri îngerul i-a spus: „Nu te teme, Marie, căci ai aflat har la Dumnezeu” (Lc 1,30), ca astfel să încurajeze lumea să îmbrățișeze binele și viața.

Michail Iulian Echert

Mai multe detalii privind organizația Human Life International și despre activitatea părintelui Shenan Boquet și a colaboratorilor săi puteți găsi pe situl www.hli.org.

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.