Categorii

Înmânarea diplomelor de Bacalaureat în teologie

Înmânarea-diplomelor-de-bacalaureat-în-teologieLuni, 04 aprilie, în sărbătoarea Bunei-Vestiri, PS Aurel Percă a prezidat sfânta Liturghie celebrată în capela Institutului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iași, în cadrul căreia au fost înmânate diplomele de Bacalaureat în teologie preoților care au absolvit studiile seminariale în anul 2015.

Diploma de Bacalaureat în teologie este acordată de Facultatea de Teologie a Universității Pontificale din Lateran, unde este afiliat Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iași încă din anul 1995, și reprezintă o încununare a eforturilor intelectuale pe care preoții le-au depus în cadrul formării intelectuale din seminar în cele două cicluri: ciclul filosofic (2 ani) și ciclul teologic (4 ani).

Preotul este un semn al timpului, de aceea este chemat să dea mărturie despre Isus Cristos, însă el trebuie să fie pregătit să explice lumii mesajul evangheliei, astfel încât aceasta să cunoască bucuria trăirii în comuniune cu Dumnezeu. În omilia Excelenței Sale, PS Aurel Percă a subliniat faptul că în momentul bunei-vestiri, întreaga creație aștepta răspunsul afirmativ al Mariei de a colabora la planul de mântuire a lui Dumnezeu. Aceeași așteptare vine din partea lumii de astăzi, care dorește preoți autentici, ale căror cuvinte să se împlinească în fapte.

Deși pare o muncă dificilă, mereu presărată de obstacole, și chiar monotonie, faptul de a studia poate fi transformat într-o adevărată artă, căci, numai cunoscând trecutul și învățăturile înaintașilor noștri, putem să clădim un viitor sigur și stabil în valorile sale.

Michail Iulian Echert

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.