Categorii

Iaşi (catedrală): Vor fi hirotoniţi opt diaconi

PS Petru Gherghel va hirotoni întru diaconat opt diaconi în solemnitatea Neprihănitei Zămisliri (sâmbătă, 8 decembrie 2018), în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00 din catedrala din Iaşi, la care va participa şi PS Anton Coşa, episcop de Chişinău.

Dintre candidaţii la diaconat care vor fi hirotoniţi sâmbătă, şapte sunt studenţi ai anului VI de la Institutul Teologic „Sfântul Iosif” şi un candidat este din Congregaţia „Iosefinii lui Murialdo”. Dintre cei şapte studenţi de la Institutul Teologic din Iaşi, şase se pregătesc pentru a sluji în Dieceza de Iaşi şi unul va sluji în Dieceza de Chişinău (MD).

Ca pregătire pentru acest eveniment, în perioada 30 noiembrie – 6 decembrie, candidaţii la diaconat participă la o săptămână de exerciţii spirituale, la mănăstirea carmelită din Luncani, judeţul Bacău, ţinute de către pr. Ioan Balan, formator la Seminarul „Sfântul Iosif” Bacău.

Pentru o pregătire mai profundă pentru acest moment, în seara precedentă hirotonirii lor întru diaconat, vineri, 7 decembrie, de la ora 19.00, în catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină”, va fi un moment de rugăciune vocaţională pentru noii diaconi, dar şi pentru toţi tinerii care discern chemarea Domnului în viaţa lor.

Momentul se va încheia cu Profesiunea de credinţă, Jurământul de fidelitate şi Declaraţia de asumare a obligaţiilor vieţii preoţeşti, pe care candidaţii la diaconat, înaintea hirotonirii, sunt chemaţi să le facă în faţa comunităţii ecleziastice.

Alţi doi studenţi de la Institutul Teologic „Sfântul Iosif” din Iaşi, care se pregătesc pentru a sluji în Arhidieceza de Bucureşti, vor fi hirotoniţi diaconi în aceeaşi zi, 8 decembrie, în catedrala „Sfântul Iosif” din Bucureşti, în cadrul sfintei Liturghii care va începe la ora 10.30.

Credincioşii sunt invitaţi să-i însoţească pe aceşti tineri în pasul important pe care îl fac în viaţa lor şi să se roage pentru ei, ca Dumnezeu să-i întărească mereu cu harul său în drumul pe care îl încep şi totodată să fie un exemplu de credinţă pentru poporul lui Dumnezeu.

Pr. Adrian Blăjuţă

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.