Categorii

Horleşti: Comemorarea a 50 de ani de la moartea părintelui Anton Trifaş

Miercuri, 28 februarie 2018, în localitatea Horlești comunitatea de seminariști a Institutului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iași, a înălțat o rugăciune către capul Bisericii din cer și de pe pământ pentru sufletul răposatului pr. Anton Trifaș, fost rector al seminarului din Iași, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de când acesta a trecut la cele veșnice.

Dis-de-dimineață seminariștii au pornit la drum în atmosferă de post și rugăciune către satul natal al celui care a devenit între anii 1946-1968 părinte pentru cei care au denumit seminarul casă. La ora 10:30 pr. Daniel Iacobuț, spiritual în cadrul seminarului, a deschis acest moment de rugăciune cu Calea Crucii, simbol al crucii pe care acest slujitor în via Domnului a purtat-o îndeplinindu-și misiunea pe care i-a încredințat-o Marele Preot.

Apoi a urmat momentul central al zilei, Sfânta Liturghie prezidată de PS Petru Gherghel, Episcop de Iași, însoțit de 19 preoți, printre care și cei care au moștenit tezaurul spiritual pe care pr. Anton Trifaș l-a lăsat în seminar. Cuvântul de învățătură ne-a fost oferit de pr. Ieronim Budulai care ne-a oferit exemplul de viață al părintelui Anton Trifaș, model de urmare al lui Cristos.

Celebrarea acestei zile s-a încheiat cu o rugăciune implorată în mijlocul lăcașurilor de veci din Horlești, cimitirul. Acolo părintele paroh, Daniel Bișoc, a cerut de la Domnul mila sa pentru sufletul pr. Anton Trifaș și pentru sufletele tuturor preoților din Horlești și care au slujit în Horlești.

Fechetă Ciprian

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.