Categorii

Gabriele Kuby la Iaşi – Conferinţă şi dezbatere despre familie

kuby-iasi-2016Gabriele Kuby a susţinut la Iaşi o conferinţă, urmată de o dezbatere, cu tema: „Revoluţia sexuală şi familia. Distrugerea libertăţii în numele libertăţii”. Evenimentul a avut loc miercuri, 9 noiembrie 2016, în aula „Fericitul Anton Durcovici” de la subsolul catedralei din Iaşi, începând cu ora 19.00. Au participat PS Petru Gherghel, PS Aurel Percă, preoţi, persoane consacrate, seminarişti şi laici, în special tineri.

Conferinţa a început cu rugăciunea rostită de PS Aurel Percă şi salutul pr. Felix Roca, asistent spiritual general al Acţiunii Catolice din România.

În cadrul conferinţei, doamna Gabriele Kuby a prezentat mai multe probleme care afectează familia tradiţională. Una dintre acestea este şi teoria „gender” (în limba engleză înseamnă „gen”) care promovează ideea că omul nu este bărbat şi femeie pentru că aşa s-a născut, ci poate alege ce vrea să fie, bărbat sau femeie. Astfel, nu mai contează aspectul fizic, ci alegerea pe care o faci. Acest lucru – spunea autoarea – contrazice adevărul însuşi, pe care noi îl cunoaştem atât de bine. Cuvântul „gender” apare tot mai des în discuţiile publice. Deşi de câţiva ani este folosit ca instrument strategic al politicii Uniunii Europene şi între timp a devenit disciplină de studiu la tot mai multe universităţi, totuşi majoritatea oamenilor nu cunosc importanţa acestui nou termen. Autoarea, de confesiune catolică şi mamă a trei copii, a vorbit despre cum a apărut această ideologie, de ce este promovată şi care sunt efectele ei.

Doamna Kuby mărturisea că: „Atacul colosal cu care avem de-a face astăzi nu este un accident şi o modă, ci este un plan global, a unei strategii mondiale care vizează şi cauzează modificări fundamentale ale omului şi ale societăţii prin modificări fundamentale ale înţelegerii şi trăirii sexualităţii umane”. Doamna Kuby a demascat adevărul despre ideologia „gender” la fel cum în trecut alţii au demascat adevărului despre nazism sau comunism.

În cadrul evenimentului au fost prezentate câteva cărţi care vorbesc despre această ideologie, publicate la Editura „Sapientia”. Prezentarea a fost făcută de directorul editurii, pr. Ştefan Lupu, decan al Facultăţii de Teologie Romano-Catolică, din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi.

La finalul conferinţei, PS Petru Gherghel a mulţumit doamnei Gabriele Kuby pentru vizita sa în România, în mod special că ne-a onorat cu prezenţa sa la Iaşi şi pentru tot ce a spus celor ce au fost prezenţi, felicitând-o pentru tot ceea ce face pentru familii şi pentru societate. Acţiunea Catolică i-a dăruit doamnei sociolog o ie românească, care să-i amintească de ţara noastră.

Gabriele Kuby este un renumit sociolog, autor şi expert în studiul impactului transformărilor moderne asupra căsătoriei. S-a născut în 1944 la Konstanz în Germania, a studiat sociologia la Berlin, respectiv Konstanz şi este mamă a trei copii. Conferinţa de la Iaşi a încheiat seria de conferinţe susţinute în România în oraşele Cluj-Napoca (7 noiembrie) şi Oradea (8 noiembrie), fiind invitată de Acţiunea Catolică din România. Doamna Kuby a mai fost în România în perioada 3-6 noiembrie 2014.

Prin activitatea sa publicistică şi prin conferinţele pe care le ţine în întreaga lume, atrage atenţia asupra impasurilor în care se află societatea modernă şi arată că ieşirea se poate face printr-o reconsiderare a valorilor creştine.

Gabriel Iulian Cocianga

 

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.