Categorii

Furtul relicvei lui don Bosco, salezienii: „Ne încredem în magistratură”

Aşteptare, încredere, rugăciune: cu acest spirit Familia Saleziană înfruntă timpul de incertitudine ca urmare a furtului relicvei lui don Bosco din bazilica din Castelnuovo, în provincia Morialdo, care a avut loc vinerea trecută, 2 iunie. „Astăzi nu există noutăţi cu privire la investigaţii pentru a ajunge la autorul furtului relicvei lui don Bosco; ne încredem în magistratura care investighează peste tot”, a declarat agenţiei saleziene de informaţie ANS vicarul rectorului major, părintele Francesco Cereda, după zile de tăcere pentru a nu compromite activităţile investigatorilor.

„Ştirea despre furt – explică părintele – a avut rezonanţă în toată lumea, ca exprimare a iubirii faţă de don Bosco. Aceasta este semnificaţia unei relicve a unui sfânt: să ofere un element vizibil şi tangibil pentru a favoriza invocarea şi imitarea sfântului. Aşa este cu don Bosco, care continuă să fie iubit şi invocat pentru tineri, în special cei mai nevoiaşi şi săraci”. Dorinţa vicarului rectorului major este ca relicva „să poată reveni în curând la locul său, la Colle Don Bosco, exact în locul unde însuşi don Bosco s-a născut”.

Furtul a avut loc în seara de 2 iunie, la ora închiderii bazilicii când se terminase marele flux de pelerini care se înregistrează zilnic. Hoţii au furat din peretele absidei urna care conţine o parte din creierul sfântului fondator al salezienilor. Sunt luate în considerare diferite piste de către investigatori, inclusiv cea a satanismului.

Toată Biserica piemonteză s-a strâns imediat cu rugăciunea în jurul comunităţii saleziene din Castelnuovo. În zilele trecute, cu privire la caz a intervenit după aceea arhiepiscopul de Torino, monseniorul Cesare Nosiglia, care i-a îndemnat cu fermitate pe hoţii relicvei „s-o restituie imediat, fără condiţii, pentru ca să se poată închide această pagină dureroasă şi să se continue cu demnitate să fie cinstită amintirea lui don Bosco în locul său natal”.

 (După Vatican Insider, 6 iunie 2017)

Traducere de pr. dr. Mihai Pătrașcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.