Categorii

Festivitatea de premiere

Vineri, 22 iunie 2018, la ora 18:00 în Aula Magna a seminarului seminariștii care în acest an academic, 2017-2018, au obținut rezultate foarte bune au fost scoși în față pentru a li se recunoaște meritele și pentru a li se oferi o mică răsplată pentru munca depusă.

Seminarul este prin excelență o școală, „școala iubirii lui Cristos”, însă iubirea lui Cristos nu se reduce doar la sensibilitate afectivă, ci ea înglobează tot omul, de aceea seminarul caută să-i formeze pe viitorii slujitori ai altarului lui Cristos pe toate planurile care alcătuiesc un om integru. Printre acestea, dat fiind că seminarul este și el o școală, un loc important îl are planul intelectual. Pe acest plan ca și pe alte planuri lucrarea pe care Dumnezeu o realizează în viitorii preoți se împletește armonios cu eforturile umane. Iar un urma unei astfel de lucrări minunate, la fel ca și semințele din parabola lui Isus, roadele au fost diferite.

În cadrul zilei de astăzi seminariștii, alături de părinții formatori, de păstorii diecezei noastre PS Petru Gherghel și PS Aurel Percă, au oferit un semn de apreciere celor ale căror eforturi au dat roade foarte bune, dar a fost și o ocazie ca toți cei care au fructificat darurile oferite de Dumnezeu pe plan intelectual să-i aducă un prinos de mulțumire celui care îi copleșește cu asemenea binecuvântări. Astfel în fiecare clasă primii patru cu cele mai bune rezultate au fost premiați. Totodată au fost premiați și cei care s-au remarcat la nivelul Universității „A.I. Cuza” în cadrul sesiunii de conferințe a studenților: Enache Constantin Octavian, David Eduard Cristian și Gașpar Emil. Ca în fiecare an cei care au avut cele mai bune rezultate la nivelul seminarului au primit premiul special „Fericitul Anton Durcovici”: Enășoaie Bogdan, Enache Constantin Octavian și Fechetă Ciprian. Însă datorită caracterului special al seminarului a fost oferit și premiul special „Bunul Samaritean” celui care s-a remarcat prin rezultatele iubirii pe care Cristos ne-o învață în seminar. Acest premiu a fost oferit în acest an seminaristului Cocheor-Balan Adrian Ciprian.

Fechetă Ciprian

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.