Categorii

Festivitatea de încheiere a anului academic 2015-2016

Încheiere-an-academic-2015-2016Joi, 23 iunie, în Aula Magna a Institutului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iași a avut loc încheierea solemnă a anului academic 2015-2016. La acest moment, alături de studenții seminariști, au fost prezenți PS Petru Gherghel, episcop de Iași, PS Salvador Giménez Valls, episcop de Lleida (Spania), PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, Mons. Benone Farcaș, rectorul Institutului, părinții profesori și formatori din Institut și de la Facultatea de Teologie Romano-Catolică.

În cuvântul său, Rectorul Institutului, Mons. Benone Farcaș, și-a exprimat mulțumirea pentru buna colaborare cu grupul formativ și cu corpul profesoral în acest prim an de conducere a Seminarului și i-a îndemnat pe seminariști să continue cu devotament drumul de formare spre sfânta Preoție.

A urmat apoi premierea studenților care, în cadrul acestui an de studiu, s-au remarcat prin rezultate foarte bune atât la învățătură, cât și la disciplină. PS Petru Gherghel și PS Aurel Percă au înmânat diplomele și premiile studenților, felicitându-i pentru progresul pe care l-au realizat în formarea lor intelectuală.

Anul acesta premiile „Fericitul Anton Durcovici” au fost câștigate de studenții David Eduard Cristian (Premiul I – cu media 10), Echert Michail Iulian (Premiul II – cu media 9,90) și Enache Octavian Constantin (Premiul III – cu media 9,86), însă toți seminariștii, care fie că au fost răsplătiți pentru efortul lor intelectual, fie că nu, sunt niște eroi, căci, a studia nu înseamnă a obține laude și aprecierea celor din jur, ci înseamnă a te îmbogăți, pentru ca astfel să dai celorlalți din darurile tale.

În încheiere, PS Petru Gherghel i-a îndemnat pe seminariști să se pregătească pentru a prezenta lumii înțelepciunea lui Dumnezeu, și astfel să-și îndeplinească misiunea primită de la Cristos, aceea de a fi puncte de reper în societate, autentici păstori sufletești.

Felicitări tuturor seminariștilor pentru succesele din acest an academic și mult succes în continuarea formării spre Sfânta Preoție!

Michail Iulian Echert

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.