Categorii

Fericirea de la… sfârșitul sesiunii

Examen-sesiune-februarieDupă trei săptămâni de stres, studiu intens, notițe peste notițe, scheme, cafele și nopți „albe”, mult așteptata zi de 3 februarie a sosit: finalul examenelor din sesiunea de iarnă 2016. Și cum să sărbătoreşti mai bine încheierea verificărilor academice, dacă nu cu o bine meritată vacanță, în al cărei program scrie cu litere mari: RELAXARE.

Sesiunea este cea mai mare și complexă cursă de maraton, cu câte un examen la fiecare două zile, iar seminariștii, asemenea unor atleți silitori, și-au pregătit o adevărată „strategie de atac” pentru a trece linia de sosire fără nici o penalizare. Însă, oricât de bine ești antrenat pentru a face față sesiunii, niciodată nu poți să fii sigur de certitudinea planului tău, mai ales atunci când te trezești în fața unui subiect de examen care te depășește.Sesiune 2015-2016 (1)

Pe lângă faptul că sesiunea reprezintă o perioadă de testare a cunoștințelor dobândite în urma unui semestru de cursuri, acest timp este și pentru creșterea noastră interioară, căci suntem chemați la o transformare. Fiecare examen trecut este un pas spre atingerea idealului nostru, acela de a-i sluji pe Cristos și pe Biserica sa – o misiune în care trebuie să dăm mărturie lumii despre învățătura lui Cristos, atât prin vorbe, cât și prin fapte, și să conducem oamenii la mântuire.

Sesiune 2015-2016 (5)Deși fericirea ultimă a omului este prietenia intimă cu Dumnezeu, totuși putem să afirmăm că sfârșitul sesiunii este o fericire, temporară, ce-i drept, dar care ne oferă posibilitatea să ne reîncărcăm „bateriile” pentru un nou semestru academic! Vacanță plăcută tuturor!

Michail Iulian Echert

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.