Categorii

Exerciții spirituale: 26-30 septembrie 2017

Între 26-30 septembrie 2017, în seminar, sub călăuzirea părintelui Paul-Valerian Țîmpu, paroh de Vaslui, s-au desfășurat exercițiile spirituale pentru seminariști. Au fost zile minunate de revigorare spirituală și prilej binecuvântat de a experimenta întâlnirea cu Cristos, izvorul, modelul și țelul preoției spre care întreaga familie de seminariști se îndreaptă.

Imaginea luată ca exemplu pentru aceste zile este Isus retrăgându-se în pustiu, pe munte, departe de cotidian pentru a se ruga, pentru a reintra în profunda „îmbrățișare” a Tatălui. Însuși Isus Cristos, om adevărat ca și noi, dar totodată și Dumnezeu adevărat, a simțit nevoia de a se retrage în rugăciune, de a avea un moment de intimitate cu Tatăl. Așadar, dacă noi dorim să-l imităm pe Cristos, nu putem să nu simțim nevoia de a ne retrage adesea în pustiul sufletului nostru și să sădim în el vlăstarul rugăciunii și al meditației, vlăstar ce va crește numai dacă îl udăm cu lacrimile milostivirii Tatălui.

În cadrul acestor zile, în data de 28 septembrie a.c., am avut bucuria de a primi vizita Eminenţei Sale, Cardinalul Leonardo Sandri, Prefectul Congregaţiei pentru Bisericile Orientale, însoțit de: păstorul Diecezei noastre, Excelenţa Sa Mons. Petru Gherghel, Episcop de Iaşi, Excelenţa Sa Mons. Aurel Percă, Episcop Auxiliar de Iaşi, precum și de Reprezentantul Sfântului Scaun în țara noastră, Excelenţa Sa Mons. Miguel Maury Buendía, Nunțiu Apostolic în România şi Republica Moldova. Eminenţa Sa a împodobit aceste momente spirituale cu un cuvânt de încurajare și o binecuvântare specială din partea Sfântului Părinte Papa Francisc.

Drumul spre preoție este lung, iar după preoție el continuă să se desfășoare pe același făgaș spre mântuire. Exercițiile spirituale ne sunt bănci pe această potecă anevoioasă, bănci pe care poposim cu drag și ne revigorăm duhul la umbra crucii.

Fechetă Ciprian

Seminarist în anul II

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.