Categorii

Examenul de Bacalaureat în Teologie

În ziua de 7 iunie 2017, studenții anului VI ai Institutului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iași au susținut examenul de Bacalaureat în Teologie, încununarea formării lor intelectuale pentru Sfânta Preoție. Examenul „maturității” în ceea ce privește știința despre Dumnezeu a fost susținut în fața unei comisii prezidate de pr. Ricardo Ferri, reprezentantul Universității din Lateran, și formată din pr. dr. Iulian Faraoanu, pr. dr. Lucian Farcaș și pr. dr. Ștefan Lupu.

Dat fiind faptul că preotul este un reper în societate, este necesar ca slujitorul lui Dumnezeu să fie apt să răspundă la întrebările lumii, dar mai ales să contribuie la edificarea lumii prin vestirea autentică a cuvântului lui Dumnezeu. Chemarea lui Dumnezeu la o viață de comuniune adresată tuturor oamenilor înseamnă a fi capabil să dai mărturie despre Cristos în toate aspectele vieții cotidiene, astfel încât fiecare sector al societății să fie sfințit prin lumina înțelepciunii, care este Cristos. Setea lumii pentru cunoaștere trebuie să își găsească potolirea în însăși cuvântul pe care îl vor vesti preoții, de aceea aceștia nu trebuie să simtă frică față de curiozitatea lumii, ci acest lucru trebuie să-i impulsioneze în activitatea lor pastorală.

Examenul de Bacalaureat în teologie este asemenea unei medalii pe care o primesc învingătorii în competițiile sportive, o medalie care aduce cu sine responsabilitatea conducerii poporului lui Dumnezeu către împlinirea lui în Cristos.

Michail Iulian Echert

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.