Categorii

„Dreapta ta, Doamne, s-a glorificat prin putere” (Ex 15,6)

Joi, 18 ianuarie 2018, la ora 17:00, Preasfințitul Petru Gherghel, Episcop de Iași, a deschis în capela Institutului Romano-Catolic Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor.

După cum spune și PS Petru Gherghel în introducerea acestei ore de rugăciune, însăși Isus ne cere să luptăm pentru unitate, să ne rugăm ca toți să fie una. În cadrul celebrării din această seara și al celor care vor urma pe parcursul acestor zile, membri ai tuturor neamurilor, umanitatea universală înălțăm rugăciunea noastră către văzduh ca într-un cuget să ne înfrățim în fața tatălui universal urmând însăși îndemnurile divine pe care le-am ascultat în liturgia cuvântului: să-l iubim pe străin ca pe noi înșine” (Lev, 19,34), să fim sfinți precum Tatăl, cel care are grijă de cei străini (Ps, 146, 9), este sfânt și în virtutea iubirii de frați să nu uităm ospitalitatea (Evr, 13,2). Ghidați de Cuvântul Domnului și transpunerea sa în actualitate prin gura pr. Alois Bulai care ne-a oferit un cuvânt de învățătură, de armonia cântărilor și a rugăciunilor am pășit împreună umăr la umăr, frate cu frate ținându-se de mână în fața Celui Preaînalt.

Momentul din această seară a debutat cu un cuvânt de bun-venit din partea gazdei, Mons. Benone Farcaș, rectorul seminarului, apoi s-a desfășurat pornind de la Cuvântul Domnului care s-a manifestat în suflul participanților animați de rugăciuni și cântece, totul sub privirea celebrantului principal, PS Petru Gherghel.

În acest an schema rugăciunilor pentru această săptămână de rugăciune a fost încredințată Bisericii din Caraibe în a cărei istorii se poate observa planul binevoitor al Domnului care nu ține seama de corupția umană. Acolo unde Cuvântul a fost folosit cu interese proprii, acolo s-a văzut puterea intrinsecă a Cuvântului de a acționa conform celui care ne-a dat-o, Dumnezeu.

Fechetă Ciprian

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.