Categorii

Doi seminarişti vor primi mandatul misionar pentru Kenya

Pentru a marca Ziua Mondială a Misiunilor, duminică, 21 octombrie 2018, doi seminarişti de la Institutul Teologic din Iaşi, Anton Bârlescu şi Adrian Talaz, vor primi mandatul misionar în cadrul Liturghiei care va fi celebrată la ora 8.00, în catedrala din Iaşi şi va fi transmisă pe undele radio.

Liturghia şi ritualul de înmânare a mandatului va fi prezidată de pr. Eduard Soare, vicerector al Institutului Teologic Romano-Catolic din Iaşi. Alături de el vor mai fi pr. Ionuţ Ieremia Imbrişcă, profesor la Institut, care a făcut experienţa misionară în Kenya ca seminarist, şi pr. Florin-Petru Sescu, directorul Centrului Misionar Diecezan, care va rosti predica şi le va prezenta celor doi indicaţiile din cadrul „Mandatului misionar”, înmânându-le crucea şi Evanghelia.

Cei doi tineri seminarişti urmează să dea o mână de ajutor misiunii din Maikona, Kenya, pentru o perioadă de şase luni de zile din anul pastoral-social, an prevăzut în cadrul parcursului de formare de la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iaşi. Îi vor ajuta pe cei doi preoţi misionari plecaţi în Kenya, pr. Claudiu Iştoc şi pr. Cezar Chelaru-Dămoc, atât în activităţile social-umanitare, cât şi de evanghelizare.

La finalul sfintei Liturghii, celebrantul va spune: „Reînnoieşte acum mandatul tău şi … fă ca ei să fie vestitori curajoşi ai Evangheliei tale”.

Centrul Misionar Diecezan

 

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.