Categorii

Doi seminariști misionari în Coasta de Fildeș

Studenții seminariști David Eduard-Cristian și Fechet Iosif-Adrian au primit duminică, 21 octombrie 2018, mandatul misionar din partea Bisericii, prin mâinile Pr. Florin Bejenaru, directorul Centrului Diecezan Misionar, informează părintele pe pagina de facebook a parohiei Sf. Cruce din București. Evenimentul a avut loc în cadrul Sfintei Liturghii duminicale de la 10.30, prezidată de Pr. Florin în biserica Sf. Cruce, al cărei paroh este, alături de care a concelebrat Pr. Francisc Ungureanu, vicar episcopal pentru cler şi vocaţii în cadrul ARCB.

Foto: fb.com/BisericaSfantaCruce

Cei doi seminariști sunt în an pastoral și vor merge pentru 6 luni în misiune în Coasta de Fildeș, din noiembrie 2018 până în mai 2019. David Eduard-Cristian are 23 de ani și este din Tuta (Bacău), iar Fechet Iosif-Adrian are tot 23 de ani și este din Barticești (Neamț). Ambii seminariști, după ce vor termina studiile teologice la Seminarul din Iași, după hirotonire vor activa ca preoți în Arhidieceza Romano-Catolică de București.

La predică, Pr. Florin Bejenaru le-a explicat credincioşilor că misiunea în Africa a celor doi seminarişti români va fi, desigur, pentru ei o experiență, dar că „nu sunt mânați neapărat de curiozitate, ci doresc să-și pună timpul lor în slujba celorlalți, să îndrepte o parte din viața lor în scop misionar, al răspândirii Evangheliei”. „Poate că nu vor putea vesti prea mult cu cuvântul, dar vor putea vesti prin comportamentul lor, prin viața lor, prin credința lor, și astfel să-și regăsească frații în credință și acolo, în Coasta de Fildeș”, a mai spus părintele.

După cuvântul de învăţătură, Pr. Florin le-a încredinţat celor doi seminarişti crucea misionară şi Evanghelia, şi s-a rugat pentru ei, împreună cu comunitatea parohială, „pentru ca Bunul Dumnezeu să-i întărească și să fie și ei exemplu de slujire acolo unde vor fi”. Încredinţându-le crucea, părintele i-a îndemnat: „învățați-i pe toți cei pe care îi veți întâlni în drumul vostru să privească spre Cristos cel răstignit, unicul Izvor de mântuire. El să vă ajute și să vă încurajeze în toate greutățile pe care le veți întâlni, să fie pentru voi un însoțitor de nedespărțit în toate activitățile voastre”.

Foto: fb.com/BisericaSfantaCruce

Încredinţându-le, apoi, Evanghelia, le-a spus: „Eduard și Iosif, primiți Evanghelia Domnului nostru Isus Cristos, ca să fie pentru voi lumină și călăuză în drumul vostru, hrană pentru viața voastră. Rămâneți credincioși cuvântului lui Dumnezeu și vestiți-l cu bucurie, pentru ca viața voastră să fie Evanghelie vie”. La sfârşitul Sfintei Liturghii, Pr. Florin s-a rugat din nou asupra celor doi seminarişti trimişi în misiune, impunându-şi mâinile asupra lor şi cerând de la Dumnezeu să-i facă „vestitori curajoşi ai Evangheliei şi martori credibili ai Învierii” sale.

preluare de pe http://angelus.com.ro

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.