Categorii

De ziua mondială a misiunilor: Şase seminarişti din anul pastoral trimişi în trei locuri de misiune

   Duminică, 18 octombrie 2015, în catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din Iaşi, la ora 8.00, a fost celebrată o Liturghie cu ocazia Zilei Mondiale a Misiunilor de părintele Eduard Soare, în care şase tineri, de la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iaşi, au primit mandatul misionar. Liturghia a fost transmisă în direct la Radio Iaşi.

   Studenţii care vor pleca în misiune sunt: Paul Roca (Şcheia) şi Ştefan Tamaş (Teţcani), care vor merge în Ecuador timp de aproximativ şapte luni; Lucian Simon (Sagna) şi Marian Cazacu (Pralea), care vor avea o experienţă de şase luni în Kenya; Laurenţiu Turbuc (Arini) şi Răzvan Iacob (Bacău), care vor merge în Coasta de Fildeş, tot timp de şase luni.

   Celebrantul principal a fost părintele Eduard Soare, vicerectorul seminarului, omilia fiind ţinută de părintele Florin Sescu, responsabil cu Centrul Misionar Diecezan. Au mai concelebrat preoţii Cornel Cadar şi Ieronim Budulai.

   Părintele Sescu şi-a început predica făcând mai întâi referinţă la Evanghelie: „Între voi să nu fie aşa” şi a continuat cu mesajul papei Francisc: „Misiunea voastră să fie pasiune pentru Cristos şi pasiune pentru oameni”. Mesajul central al predicii a fost următorul: toţi, indiferent de ceea ce suntem şi de ceea ce facem în această societate, trebuie să fim misionari, trebuie „să vestim tuturor că îl cunoaştem pe adevăratul Dumnezeu”. În încheiere, a adresat tuturor un îndemn la rugăciune şi la îndeplinirea datoriei de a fi misionari acolo unde se află, atât în locurile de misiune, cât și în locurile unde își desfăşoară activităţile zilnice.

   După predică, părintele Eduard Soare a înmânat celor şase studenţi mandatul misionar, ei fiind chemaţi pe nume de părintele Florin Sescu. Misionarii sunt chemaţi să ducă mai departe mandatul misionar conferit de Cristos apostolilor acum două mii de ani. Noi suntem îndemnaţi să facem o rugăciune pentru toţi misionarii care îşi oferă viaţa pentru a duce mai departe vestea cea bună, adică evanghelia.

   Tot duminică, la ora 10.00, în capela Institutului Teologic Romano-Catolic din Iaşi, a fost celebrată o Liturghie dedicată Zilei Mondiale a Misiunilor. La ofertoriu, darurile la altar au fost aduse de cei şase studenţi seminarişti care vor merge în misiune.

   Ziua Mondială a Misiunilor se celebrează în peste 120 de ţări, reprezentând un prilej important pentru a descoperi actualitatea misiunii creştine în lume. De altfel, întreaga lună octombrie este dedicată misiunilor, punctul culminant al manifestărilor fiind marcarea Zilei Mondiale a Misiunilor în penultima duminică a lunii, ediţia de anul acesta fiind a 89-a.

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.