Categorii

Cu primul grup de „mici misionari” se naşte Copilăria Misionară în România

Eveniment istoric pentru Opera Pontificală a Copilăriei Misionare, care la 18 mai va avea primul grup de copii români care vor face parte din Operă. Ziua de sărbătoare pentru inaugurarea Copilăriei Misionare din România se va deschide cu celebrarea Liturghiei în catedrala „Sfântul Iosif” din Bucureşti, prezidată de arhiepiscopul de Bucureşti, monseniorul Ioan Robu, în timpul căreia va avea loc adeziunea copiilor. La eveniment va fi prezentă sora Roberta Tremarelli, secretar general al Operei Pontificale a Copilăriei Misionare. Tema propusă pentru această ocazie este „Botezaţi şi trimişi. Mici misionari în lume”, inspirată din Luna Misionară Extraordinară Octombrie 2019.

Conform informaţiilor trimise la agenţia Fides, copiii vor primi o legitimaţie nominativă de adeziune care va atesta angajamentul lor de mici misionari, un calendar cu intenţiile de rugăciuni şi gesturile de caritate sugerate pentru fiecare săptămână a anului şi o brăţară cu imaginea personalizată a Sfântului Părinte, a fondatorului Operei, monseniorul Charles de Forbin-Janson, şi crucea misionară. Toţi copiii prezenţi la sărbătoare vor primi după aceea un mic ghid care conţine câteva informaţii despre Copilăria Misionară, şi un steag, de păstrat ca amintire a acestei zile speciale. Cu această ocazie va fi prezentat şi imnul „Botezaţi şi trimişi”. După Liturghie va fi o manifestare istorică, pregătită de copiii din diferite parohii din Bucureşti, şi la sfârşit o gustare pentru toţi.

Copilăria Misionară este una dintre cele patru Opere Misionare Pontificale, care a fost întemeiată în Franţa în urmă cu 176 de ani, la 19 mai 1843, de monseniorul Charles de Forbin-Janson pentru a-i ajuta pe copiii din China, prin rugăciune şi ajutorul material al copiilor francezi. Motoul „Copiii îi ajută pe copii” rezumă intenţia fondatorului şi carisma sa, răspândită astăzi în toată lumea: formarea unei mentalităţi misionare în copii.

(După agenţia Fides, 13 mai 2019)

Traducere de pr. dr. Mihai Pătrașcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.